Bitcoin ETF’si Kurmaya Çalışan Grayscale, SEC ile Görüştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin borsa yatırım fonu kurmaya çalışan Grayscale Investments, kısa süre önce ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile bir araya geldi.

SEC tarafından paylaşılan bildiriye göre SEC yetkilileri, Grayscale Bitcion Trust (GBTC) paylarının borsada kotelenmesiyle ilgili görüşmek için pazartesi günü Grayscale temsilcileriyle bir araya geldi.

Bildiride, “Görüşme, NYSE Arca, Inc.’in NYSE Arca 8.201-E Kuralı doğrultusunda Grayscale Bitcoin Trust paylarını listelemek ve işleme açmak için yaptığı kural değişikliği önerisiyle ilgiliydi.” dendi.

SEC, ABD’deki bir mahkemenin ağustos ayında aldığı kararı geçen ay nihaileştirmesi sonucunda Grayscale’in spot Bitcoin ETF’si için yaptığı başvuruyu yeniden değerlendirmek zorunda kaldı.

Grayscale Investments, Grayscale Bitcoin Trust’ın transfer acentası olması için geçtiğimiz hafta The Bank of New York Mellon (BNY Mellon) ile anlaştı.

Grayscale, GBTC paylarını NYSE Arca’da GBTC koduyla koteletmek ve düzenli olarak ihraç yapmaya devam etmek istiyor.

Bloomberg analisti James Seyffart, spot Bitcoin ETF’si kurmak isteyen diğer şirketlerin de SEC ile geçen haftalarda görüşmeler yaptığına dair duyumlar aldığını söyledi.

BlackRock ve Fidelity tarafından yapılanlar dahil olmak üzere SEC’nin değerlendirmesini bekleyen 12 ETF başvurusu var.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF’si Kurmaya Çalışan Grayscale, SEC ile Görüştü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!