Batık kripto kredi kuruluşu Genesis, 689 milyon doları geri almak istiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto para kredi platformu Genesis Global Capital, 21 Kasım tarihinde mahkemeye başvurarak, gerçekleştirilen imtiyazlı ödemeleri geri almak amacıyla kripto para borsası Gemini Trust’a karşı 689 milyon dolarlık bir dava açtı. 

Başvuruda, Genesis’in Ocak ayında iflas başvurusunda bulunmasından önceki 90 günlük süre zarfında, Gemini’nin diğer alacaklılar adına yaklaşık 689 milyon dolar çektiğini ve Genesis’in geri almak istediği mülkü elinde tutarak fayda sağlamaya devam ettiğini iddia etti. Genesis heyeti, mahkemeden adaletsizliği düzeltmesini ve emsal kararları değerlendirmesini isteyerek, Amerika Birleşik Devletleri İflas Kanunu’na göre karar verilmesini istedi.  

İki kripto devi, FTX kripto borsasının çöküşünün ardından davalara neden olan fonların geri alınması konusunda birbirine savaş açmış oldu. 

Daha önce Gemini, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) 62.086.586 hissesini üzerine almak amacıyla 27 Ekim tarihinde, iflas eden Genesis’e karşı takip davası açmıştı. Bu hisseler, 232 bin Gemini kullanıcısı tarafından Gemini Earn Programı aracılığıyla Genesis’e verilen kredileri güvence altına almak için teminat olarak kullanıldı. 

Genesis, Kasım 2022’de para çekme işlemlerini askıya almasının ardından bu yılın Ocak ayında iflas başvurusunda bulundu. Genesis’in iflasının Gemini Earn programı üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle Gemini, Temmuz ayında Earn programıyla bağlantılı olarak Genesis ana şirketi DCG ve CEO’su Barry Silbert’e dolandırıcılık suçlamasıyla davası açtı. 

Eylül ayında Genesis de kendi ana şirketi DCG’ye dava açarak toplam miktarı 600 milyon doları aşan çok sayıda kredinin geri ödenmesini talep etti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Batık kripto kredi kuruluşu Genesis, 689 milyon doları geri almak istiyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!