Apple, kripto ile ödeme teknolojisini engellediği için dava edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mevcut durumdan memnun olmayan tüketiciler, teknoloji devinin cihazlarındaki eşler arası ödeme seçeneklerini sınırlandırmak ve iOS ödeme uygulamaları arasından kripto ile ödeme teknolojisini engellemek amacıyla komplo kurduğunu iddia ederek Apple’a karşı toplu dava açtı. 

17 Kasım’da Kaliforniya Bölge Mahkemesi’nde açılan davada, Apple’ın PayPal Venmo ve Block Cash App ile rekabete aykırı anlaşmalar yaparak ödemelerde mekeziyetsiz kripto para teknolojisinin kullanımını kısıtladığı ve bunun da kullanıcıların “hızla artan ücretler” ödemesine neden olduğu iddia edildi. 

Dosyada, “Bu anlaşmalar, mevcut veya yeni iOS Eşler Arası Ödeme uygulamalarına merkeziyetsiz kripto para birimi teknolojisinin dahil edilmesini engelleyerek, özellik rekabetini ve bundan kaynaklanacak fiyat rekabetini pazar genelinde sınırlamaktadır” ifadelerine yer verildi. 

Davacılar ayrıca Apple’ın “iPhone ve iPad’lere yüklenen ve çalıştırılan her uygulama üzerinde sınırsız kontrol uygulamak” amacıyla donanım tarafından zorunlu tutulan App Store tekelciliği ve “web tarayıcı teknolojisi üzerindeki sözleşmeye dayalı sınırlamalar” da dahil olmak üzere “teknolojiye ve sözleşmeye dayalı kısıtlamalar” uyguladığını iddia etti.  

Kullanıcılar, bu kısıtlamalarla Apple’ın yeni piyasaya sürülecek iOS P2P ödeme uygulamalarının giriş koşulu olarak kriptoyu engellemeye zorlayabileceğini ve halihazırda zorladığını vurguladı. 

Apple’ın merkeziytsiz ödeme teknolojisini kısıtladığı iddia edilen dosyadan alıntı. Kaynak: PACER 

Davacılar kendilerini, Apple’ın iOS P2P ödeme sistemindeki kısıtlamalar nedeniyle şişirilmiş ücretler ödemek zorunda bırakılan müşteriler olarak tanımladı.  

Davacılar, Apple’ın iddia edilen rekabete aykırı davranışları nedeniyle ödenen yüksek ücretler için tazminat ve firmanın iOS P2P Ödeme Pazarı’ndaki rakiplerini ve yeni girecek firmaları kısıtlayan rekabete aykırı anlaşmalar yapmaya ve uygulamaya devam etmesini engelleyen tedbirler getirilmesini talep etti. 

58 sayfalık toplu dava dosyasında eşler arası ödeme uygulamalarının ve merkeziyetsiz kripto para birimlerinin tarihini, yükselişini ve Apple’ın bu pazara nasıl giriş yaptığı detaylandırıldı. 

Nisan ayında Dokuzuncu Bölge Temyiz Mahkemesi, kullanıcılarının Apple ile bağlantılı olmayan ödeme çözümlerine ulaşmasını engellediği gerekçesiyle Apple’ın Kaliforniya rekabet yasalarını ihlal ettiğine karar verdi.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Apple, kripto ile ödeme teknolojisini engellediği için dava edildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!