Bitcoin ETF Onayı Kripto Paraları Nasıl Etkileyecek? İşte Bloomberg Analistlerinin Tahmini!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg analistleri olası bir spot Bitcoin (BTC) ETF onayının kripto paralar üzerinde yaratacağı etkiler konusunda tahminlerini paylaştı.

Bloomberg tarafından 20 Kasım tarihinde paylaşılan bir haberde, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onaylanması durumunda yaşanabileceklere yer verildi. Spot Bitcoin ETF haberinin Wall Street camiasında “kriptonun büyük atılımı” olarak lanse edildiğini belirten Bloomberg analistleri, ETF onayıyla birlikte kripto para sektörüne 100 milyar dolarlık bir para akabileceğini söyledi.

Spot Bitcoin ETF onayının servet yöneticileri ve finansal danışmanları nihayetinde trilyon dolarlık portföylerinin küçük bir kısmını Bitcoin’e ayırmaya iteceği vurgulandı.

Konuya aşina bir kaynağa göre Invesco ile bir başvuru üzerinde çalışan Galaxy Digital, bu ayın başlarında yaklaşık 300 yatırım uzmanıyla  Bitcoin’e yatırım yapma konusunda bir görüşme gerçekleştirdi.

Konu hakkında açıklamada bulunan Florida merkezli Summit Wealth‘in varlık danışmanı Jeff Janson, spot Bitcoin ETF yatırımları hakkında şimdiden birçok görüşme gerçekleştirdiğini belirtirken açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Şu anda SEC’nin nihayet onay vermesinin namlusuna bakıyormuşuz gibi hissediyorum. Benim inancım, bu tür bir paketleyiciye erişiminiz olduğunda, önemli miktarda kurumsal düzeyde ilgiye sahip olacağınızı düşünüyorum.

SEC halen daha BlackRock ve Fidelity gibi trilyon dolarlık yatırım devlerinin spot Bitcoin ETF başvurularını incelemeye devam ediyor. Bloomberg Intelligence’ın kıdemli ETF analistleri Eric Balchunas ve James Seyffart söz konusu başvuruların %90 ihtimalle 2024 yılının başında onaylanacağını düşünüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF Onayı Kripto Paraları Nasıl Etkileyecek? İşte Bloomberg Analistlerinin Tahmini!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!