İstanbul’da Düzenlenen Internet Computer Hackathon’u Yoğun İlgi Gördü: Binlerce Dolarlık Hibe!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum (ETH) ekosisteminin en kapsamlı etkinliklerinden, bu yıl İstanbul’da düzenlenen Devconnect haftası kapsamında Internet Computer (ICP) tarafından gerçekleştirilen hackathon yoğun ilgi görürken binlerce dolarlık ödül sahiplerini buldu.

Internet Computer (ICP) ve zincirler arası olasılıkların sınırlarını zorlamaya adanmış bir hackathon olan Cross-Chain Hacker’s Den, yoğun katılımla tamamlandı. Etkinlik, bu yıl İstanbul’da düzenlenen Devconnect haftası kapsamında Masterpiece Maslak’ta gerçekleştirildi. Katılımcılar, canlı bir teknoloji merkezine dönüşen etkinlikte bilgi, yenilik ve heyecan verici ödüller kazanma şansıyla dolu bir gün geçirdiler.

Cross-Chain Hacker’s Den, teknoloji meraklılarına tüm gün devam eden bir oyun sahası olarak hizmet etti. Etkinlikte geliştiriciler, bir araya gelerek fikirlerini paylaşıp yeniliği ateşledikleri bir iş birliği gerçekleştirdiler. Cross-Chain Hacker’s Den, kodlama maratonundan bilgi paylaşımı oturumlarına kadar teknoloji meraklıları ve Web3 topluluğu için bir sığınak oldu.

Ekosistem kurucularının ustalıkla hazırladıkları program, tamamen zincir üzerinde dApp’ler oluşturma, Bitcoin üzerinde akıllı sözleşmeler kodlama ve zincirler arası dApp’ler geliştirme gibi konuları kapsayarak katılımcılara IC üzerinde geliştirme yapmanın temel yönlerini gösterdi.

Etkinliğin başlangıcındaki beyaz tahta oturumu sırasında katılımcılar, Web3 hakkında daha fazla bilgi edinmek, Internet Computer teknolojilerini keşfetmek, benzer düşünen bireylerle bağlantı kurmak, ekipler oluşturmak ve ICP’de dApp geliştirmek dahil olmak üzere, beklentilerini paylaştılar.

DFINITY’nin kurucusu ve baş bilim insanı Dominic Williams, yaptığı konuşmada, ICP’nin temel özelliklerini ve sağladığı avantajları vurguladı. Williams’ın konuşmasının ardından, katılımcılara yaratıcılıklarını desteklemek için  sağlanan dört farklı yol ve örnek fikirlerle tamamen zincir üzerinde dApp geliştirme görevi verildi.

xChain dApp’leri (12 bin dolar ödül havuzu)

Internet Computer ile geliştirilecek zincirler arası dApp’ler.

Tamamen zincir üzerinde geliştirilen dApp’ler (8 bin dolar ödül havuzu)

Internet Computer kullanılarak tamamen zincir üzerinde oluşturulan dApp’ler.

SocialFi uygulamaları: Zincirlerdeki sosyal etkileşimler, kullanıcıların kendi verilerinin kontrolüne sahip olduklarını gösterir. ICP’de web siteleri barındırabilir ve doğrudan tarayıcıyla etkileşime girebilirsiniz. Bunun da ötesinde ICP, en sorunsuz kullanıcı katılım deneyimini sunar. Cüzdan gerekmez.
DAO araçları: ICP, zincir üzerindeki DAO’lar için tüm yönetişim sürevini barındırma özelliğine sahip. DAO’ların gelişmesini sağlamak için neler yapabileceğinizi gösterin.
Gizlilik odaklı uygulamalar: Blok zincirleri, genel olarak veri gizliliği için en iyi seçenek değildir. vetKeys on ICP, kullanıcıların gizliliklerini koruyabilecekleri dApp’ler oluşturmalarına yardımcı olur.
RWA DeFi protokolleri: Https outcall’ları ile ICP akıllı sözleşmeleri, gerçek dünyadan zincire veri akışı sağlayabilir. Yeni varlıkları tokenize eden ve bunları zincire taşıyan projeler aranıyor.

Bitfinity EVM kullanarak ICP üzerinde Solidty ile yazılmış akıllı sözleşmeler oluşturma (3 bin dolar ödül havuzu)

Bitfinity, Internet Computer Protocol üzerinde akıllı sözleşme olarak implement edilen bir Ethereum Sanal Makinesidir (EVM). Geliştiricilerin uygulamalarını Ethereum uyumlu, yüksek verimli, ölçeklenebilir bir geleceğe yönelik güvenli bir platformda, düşük işlem maliyetleriyle çalıştırmaları için Ethereum ekosistemini ölçeklendirmeye yardımcı olur.

Topluluk dökümantasyon çalışmaları (2 bin dolar ödül havuzu)

Temel protokol, IC’de ‘canister’ geliştirme ve IC’nin avantajlarını kapsayan, topluluk odaklı bir dökümantasyon çalışması yapma.

Ekipler, becerilerini sergilemek ve yeteneklerini göstermek için gün boyunca yorulmadan çalıştılar. Etkinliğin sonunda, her dalda kazananlar seçildi ve hak eden ekiplere ve üreticilere ICP’den hibe verildi.

Etkinlik, Altcointurk, Offchain Istanbul, CryptOps Türkiye gibi Türkiye’deki önde gelen Web3 toplulukları ve ortaklarından destek aldı. Patika.dev’in aktif katılımıyla ICP.Hub Türkiye tarafından düzenlenen etkinlik, teknoloji topluluğunu öğrenme, iş birliği ve sektöre yenilik kazandırmak için başarıyla bir araya getirdi.

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İstanbul’da Düzenlenen Internet Computer Hackathon’u Yoğun İlgi Gördü: Binlerce Dolarlık Hibe!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!