Aktif Kripto Para Kullanıcılarının Sayısı Dört Yıldır Artıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Andreessen Horowitz’in kripto para kolu a16zcrypto’nun raporuna göre kripto para kullanımı hala artıyor.

a16zcrypto tarafından yayımlanan rapora göre piyasadaki değişken fiyatlara rağmen aktif kripto para kullanıcılarının sayısı, arka arkaya dört yıldır en az iki haneli oranlarla artış gösteriyor.

Rapordaki sayılara göre bu kullanıcıların sayısı 2020’de %135, 2021’de %108, 2022’de %20, 2023’te ise %14 büyüdü.

Amerikan pazarına odaklanılan raporda yetişkin Amerikanların %16-20’sinin (40-50 milyon kişi) kripto para satın almış olduğu bildirildi.

Ancak raporda “Yarı iletken endüstrisinde olduğu gibi kripto endüstrisi de kısa süre içerisinde ABD’den uzaklaşabilir.” açıklaması yapıldı.

Kripto para endüstrisinde çalışan yazılım geliştiricilerin %39’u ABD’liyken bu sayı %29’a geriledi. Benzer şekilde en büyük kripto para sitelerinin ziyaretçilerinin %22’sini ABD’li kullancılar oluştururken bu oran geçen yıl itibarıyla %15’e kadar geriledi.

a16zcrypto, “Yeni iş modellerinin ya da teknolojilerin kuyusunu kazmak Amerikan değerleriyle uyuşmuyor ve inovasyonun ve istihdamın başka yerlere kaymasına yol açıyor.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Aktif Kripto Para Kullanıcılarının Sayısı Dört Yıldır Artıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!