ChatGPT’nin Geliştiricisine Kötü Haber: Altcoin Fiyatı Düşüyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ChatGPT’nin geliştiricisi ve OpenAI CEO’su Sam Altman yönetim kurulu tarafından kovulunca Worldcoin (WLD) fiyatı hızla değer kaybetti.

OpenAI kurucu ortaklarından Sam Altman, yönetimin kurulu tarafından “güvenilirliğini kaybettiği” gerekçesiyle görevinden alındı. Şirket tarafından 17 Kasım Cuma günü yapılan açıklamada, Altman’a olan güvenin kaybedildiği ve ekiple iletişiminin sağlıklı olmadığına yer verildi. Şirket, baş teknoloji sorumlusu Mira Murati’yi geçici CEO olarak atadı.

Altman geçtiğimiz aylarda yapay zeka odaklı Worldcoin projesini hayata geçirerek kripto para piyasasına dikkat çeken bir adım atmıştı. Altman’ın OpenAI’deki görevinden kovulması WLD fiyatını da kötü etkiledi.

CoinGecko verilerine göre haber akışının etkisiyle kısa sürede %18 civarında düşüş yaşayan WLD, 2,26 dolar seviyesinden 1,84 dolara geriledi. WLD yazım esnasında 1,86 dolardan alıcı buluyor.

OpenAI yönetim kurulu konu hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Sayın Altman’ın ayrılışı, yönetim kurulu ile iletişiminde tutarlı bir şekilde samimi olmadığı ve sorumluluklarını yerine getirme kabiliyetini engellediği sonucuna varan yönetim kurulu tarafından yapılan müzakereli bir inceleme sürecini takip ediyor. Yönetim kurulu artık onun OpenAI’ye liderlik etmeye devam etme yeteneğine güvenmiyor.

Altman ayrılışından kısa süre sonra X üzerinde yaptığı paylaşımda eski ekip arkadaşları hakkında olumsuz konuşmadı:

OpenAi’de geçirdiğim zamanı çok sevdim. Kişisel olarak benim için ve umarım biraz da dünya için dönüştürücü oldu. En önemlisi de böylesine yetenekli insanlarla çalışmayı sevdim.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ChatGPT’nin Geliştiricisine Kötü Haber: Altcoin Fiyatı Düşüyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!