CoinShares, Valkyrie kripto ETF birimini satın alma hakkı elde etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avrupalı dijital varlık yöneticisi CoinShares, ABD’li rakibi Valkyrie Investments’ın borsa yatırım fonu (ETF) birimi olan ve ABD’de onay bekleyen Valkyrie Bitcoin Fund’ı da bünyesinde barındıran Valkyrie Funds’ı satın almak için özel opsiyon elde etti.

CoinShares 17 Kasım tarihinde yaptığı açıklamada, bu hamlenin yakında ETF teklifleri için merkez üssü haline gelebilecek ABD’ye genişlemeye yardımcı olacağını söyledi. Firmanın CEO’su Jean-Marie Mognetti, Valkyrie’nin satın alınmasının, parçalanmış küresel ETF pazarından yararlanılmasına yardımcı olacağını umduğunu da sözlerine ekledi. 

Mognetti, “2015 yılından bu yana Avrupa’da kripto spot ETP’ler oluşturuluyor ve yakında ABD de aynı yolu izleyecek. Bu mükemmel bir gelişme. Piyasa gelişimindeki eşitsizlikler zorluklar yaratsa da önemli fırsatlar doğmasına da neden oluyor” diyerek sözlerini tamamladı. 

Exciting update! @CoinSharesCo secures an option to acquire @ValkyrieFunds, uniting our strengths to create a global one-stop-shop in digital asset investments. This marks a strategic leap towards market leadership and bolsters our strong presence in the U.S.!… pic.twitter.com/0BPNGC518P

— CoinShares (@CoinSharesCo) November 16, 2023

Satın alma opsiyonu 31 Mart 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Valkyrie Funds ise CoinShares tarafından satın alma işlemi sonuçlandırılana kadar bağımsız bir kuruluş olarak faaliyet göstermeye devam edecek.

Big News! Valkyrie is set to join the @CoinSharesCo family! We’re thrilled about this partnership, uniting our U.S. market insights with CoinShares’ global expertise. Together, we’re redefining digital asset investment in the U.S. and beyond!https://t.co/jiLOMIm8qR pic.twitter.com/s5URikl8Ci

— Valkyrie (@ValkyrieFunds) November 16, 2023

İki kripto para firması daha CoinShares adının gelecekte, şirketlerin halka açılmayı planladıklarında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunduğu S-1 başvurularında kullanılacak bir marka olması amacıyla lisanslama süreleri üzerinde de anlaştı.

İlgili: Bitcoin ETF’lerinin kurumsal olarak benimsenmesi çok yakın

SEC’in Valkyrie Bitcoin Fund’ı onaylaması halinde Valkyrie, CoinShares adını ETF’e dahil etmeyi planlıyor.

Valkyrie, 21 Haziran tarihinde BlackRock ve bir dizi başka finans firmasıyla birlikte spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunmuştu.

3,2 milyar dolardan fazla değere sahip varlığı denetleyen CoinShares, Eylül ayında ABD kripto para ETF piyasasına yönelik iyimserliğini dile getirdi ve ekonomik güç merkezinin dijital varlık düzenlemesinde gecikmediğini yineledi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CoinShares, Valkyrie kripto ETF birimini satın alma hakkı elde etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!