Önde Gelen Analistler FED Politikalarını Değerlendirdi: Bitcoin’e Para Yağacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzmanlara göre ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikalarındaki olası “güvercin” tutumu kripto para piyasasında yeni bir boğa başlatabilir.

FED’in para politikasındaki tutumu kripto para piyasası dahil tüm risk ürünleri ve geleneksel yatırım araçlarını çoğu zaman yakından ilgilendirdi. Piyasa uzmanları FED’in 2024 yılında faiz indirimini tercih ederek daha güvercin bir politikaya dönebileceğini belirterek bu durumun risk varlıkları için yeni yükseliş dalgaları yaratabileceğini savundu.

CME’nin FedWatch verileri FED’in 2024 yılında daha “güvercin” politikalar benimseyebileceğini işaret ederken uzmanlar bu durumun kripto para sektörüne yönelik fon girişini artırabileceğini belirtti.

FedWatch, Fed’in 13 Aralık’taki bir sonraki toplantısında hedef faiz oranını mevcut %5,25 ile %5,50 aralığında tutma olasılığının neredeyse %100 olduğuna işaret etti. Veriler ayrıca vadeli işlem yatırımcılarının FED’in Aralık 2024 politika toplantısına kadar en az 4 faiz indirimi yağacağına dair hareket ettiğini gözler önüne serdi.

ABD resesyondan kaçınmak istiyorsa faiz indirimi şart

Konu hakkında açıklamada YouHodler Piyasalar Başkanı Ruslan Lienkha, ABD’nin resesyondan kaçınmak için yapacağı hamlelerin risk piyasalarını yukarı taşıyacak güçte olduğunu vurguladı:

ABD’de bir resesyondan kaçınmak için bir pivot olması durumunda, risk varlıkları piyasası 2024’ün ikinci bölümünde önemli sermaye girişi alabilir. Ancak faiz indirimleri 2024’ün ortasından önce başlamayabilir ve bu da risk varlıklarının en azından o zamana kadar baskı altında kalacağı anlamına geliyor.

FED Covid pandemisi sürecinde ve sonrasında kapalı kalan ekonomiyi hayata geçirebilmek için para basma politikasını uygulamıştı. Bu politika Bitcoin’in 68 bin dolara kadar yükselişine yakıt olmuştu. Fakat ardından artan enflasyon baskısı FED’i geri adım atmaya zorladı ve piyasadaki likidite çekildikçe Bitcoin dahil neredeyse tüm risk ürünleri ciddi düşüşler yaşadı.

2 yıl öncesine benzer bir yükseliş yaşanabilir

CoinShares Araştırma Müdürü James Butterfill’e göre sıkılaştırmanın sonuna gelindiğine dair açık sinyaller veren FED eğer 2024 yılında daha esnek bir ekonomik politika belirlerse Bitcoin’de yine 2 yıl öncesine benzer yükselişler yaşanabilir:

2019 ve 2021 yılları arasındaki gevşek para politikası dönemi Bitcoin fiyatlarında bir artışla aynı zamana denk gelirken, para politikasının daha sonra sıkılaştırılması bir düşüşe yol açtı.

FED faiz indirimi ve Bitcoin halvingi: Boğa için harika formül

The Block’a konuşan kripto para borsası Bitfinex’in analistleri de FED’in faiz politikası ve kripto paraların fiyat hareketliliği arasındaki bağlantı hakkında benzer yorumlarda bulundu.

FED’in faiz indirimine gitmesi durumunda kripto para sektörüne daha fazla yatırım geleceğini belirten Bitfinex analistleri, bunun da yatırımcılar arasında daha fazla yükseliş yönlü taraftar yaratacağını vurguladı. Öte yandan Bitcoin yarılanmasının (halving) Nisan 2024’de gerçekleşeceği ve bunun olası FED faiz indirimi ile yakın zamanlara denk geleceği işaret edildi.

Analistler, yarılanmanın oluşturacağı olumlu atmosfere ek olarak gelebilecek FED faiz indiriminin öngörülemez yükselişleri tetikleyebileceğini öne sürdü.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Önde Gelen Analistler FED Politikalarını Değerlendirdi: Bitcoin’e Para Yağacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!