Milyonlarca Dolar Harcamıştı: El Salvador’un Bitcoinleri Ne Durumda?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Kasım 2022’de bir açıklama yapıp her gün 1 adet Bitcoin almaya başlayacaklarını söyledi.

Kripto paralara bu tarihten önce yatırım yapmaya başlayan El Salvador hükümeti, o noktada halihazırda 2.381 Bitcoin’e sahipti. Bunların birim başı ortalama maliyeti yaklaşık 44.300 dolardı.

Bukele’nin Kasım 2022’deki açıklaması sırasında Bitcoin yaklaşık 19.000 dolardan işlem görüyordu ve hükümetin Bitcoinleri yaklaşık 60 milyon dolar eksideydi.

Bukele, daha sonra ne kadar Bitcoin aldıklarıyla ilgili bir açıklama yapmadı ve ülkenin tam olarak ne kadar Bitcoin’e sahip olduğu bilinmiyor.

El Salvador’un Bukele’nin açıklaması sonrasında gerçekten her gün 1 Bitcoin aldığı varsayılırsa hükümetin elindeki toplam Bitcoin miktarı yaklaşık 2.744 olur. Bitcoin’in aradan geçen bu zaman içerisindeki medyan fiyatı sebebiyle ülkenin birim başı ortalama maliyeti yaklaşık 41.800 dolara düşer.

Bitcoin’in günümüzdeki yaklaşık 37.000 dolarlık fiyatına bakılırsa El Salvador’un Bitcoinlerinin yaklaşık 14 milyon dolar zararda olduğu tahmin edilebilir.

El Salvador’da resmi para birimi olarak kabul gören Bitcoin’in ne kadar yaygın kullanıldığı bir soru işareti. Merkez bankası verilerine göre 2022’de yurt dışından El Salvador’a yapılan toplamda 7 milyar dolarlık para transferinin sadece 126 milyon dolarında kripto para kullanıldı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Milyonlarca Dolar Harcamıştı: El Salvador’un Bitcoinleri Ne Durumda?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!