Bloomberg Analistinden Grayscale Yorumu: Ethereum Başvurusu Bir “Truva Atıydı”!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg’in kıdemli ETF analisti James Seyffart, Grayscale tarafından sunulan vadeli Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu bir “Truva atı” olarak nitelendirdi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) 15 Kasım tarihinde Grayscale tarafından sunulan vadeli Ethereum (ETH) ETF başvurusuna dair kararı ertelediğini duyurmuştu. Bu erteleme haberinin üzerine harekete geçen ETF analisti James Seyffart, Grayscale’in vadeli Ethereum ETF başvurusunu spot Ethereum ETF başvurusu için yapılan bir Truva atı operasyonu şeklinde yorumladı.

Grayscale ile SEC arasında devam eden davada Grayscale’in GBTC fonunu spot ETF’e dönüştürme talebi mahkeme tarafından haklı bulunmuştu. O dönemde yargıç, SEC’yi vadeli ve spot ETF’ler konusunda iki yüzlü davranmakla suçlamıştı. Grayscale’de SEC’ye özellikle vadeli ve spot Bitcoin ETF’i arasında nasıl bir fark olduğunu sormakta ısrarcı davranmıştı.

Seyffart’a göre eğer Grayscale vadeli Ethereum ETF’i için onay alırsa bu onayı bir sonraki aşamada spot Ethereum ETF’ine dönüştürmek için tıpkı GBTC davasında olduğu gibi kullanabilir:

Grayscale burada dama değil Satranç oynuyor. Muhtemelen SEC’i ETH vadeli işlem ETF’si hakkında 19b-4 kararı vermeye zorlamayı umuyorlar. Bunu Grayscale’in davasındaki karara dayanarak, SEC’in vadeli işlemler ve spot arasında karar verme konusundaki ikiyüzlülüğüne işaret etmek için yapıyorlar.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bloomberg Analistinden Grayscale Yorumu: Ethereum Başvurusu Bir “Truva Atıydı”!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!