SEC, 2023 mali yılında ceza yağdırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 2023 mali yılında kripto sektöründeki birçok şirkete dava açıldığını açıkladı.

Bloomberg’ün haberine göre regülatör, Ekim 2022 ile 30 Eylül 2023 arasında verilen cezalardan elde edilen miktarın 5 milyar dolar ile en yüksek ikinci miktar olduğunu söyledi. 

Yapılan açıklamada, 2022’ye göre yüzde 3’lük bir artışla 784 dava açıldığını vurguladı. 

Kripto sektörünün önemli isimlerine dava açıldı

SEC’in kripto para sektörüne odaklanması, Gensler’ın başkent Washington’da birçok tepki görmesine yol açtı. Regülatör, 2023 mali yılında Sam Bankman-Fried’a da bir dava açtı. Açılan bu dava, Adalet Bakanlığı’nın yaptığı büyük suçlamaların gölgesinde kaldı.

Regülatörün en çok ses getiren hamlesi hiç şüphesiz Binance’e ve Binance CEO’su Changpeng Zhao’ya açılan dava oldu. Bundan bir gün sonra SEC, ABD’deki en büyük kripto para borsası olan Coinbase’e de dava açtı. 

Binance, Coinbase ve CZ, suçlamaları reddederek davanın iptal edilmesini istedi. 

SEC Başkanı Gary Gensler, göreve geldiği günden bu yana kripto para sektörünü hedef almaya devam etti. Gensler, sektörün içinde birçok dolandırıcılık faaliyeti olduğunu söylemeyi sürdürdü. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC, 2023 mali yılında ceza yağdırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!