IMF Başkanı: Dijital Paralar, Fiziki Paraların Yerini Alabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası dijital paralarının (CBDC) fiziki paranın yerini alabileceğini söyledi.

IMF Başkanı Georgieva, dünya genelinde pek çok merkez bankasının araştırdığı ve itibari paranın tokenlaştırılmış karşılığı olan merkez bankası dijital paralarını (CBDC) yorumladı.

Avrupa Merkez Bankası’ndaki bazı yetkililer, CBDC’lerin fiziki paranın yerini alabileceğine şüpheyle yaklaşsa da IMF Başkanı, bunu bir ihtimal olarak görüyor. Georgieva:

“CBDC’ler, (parayı) dağıtıma sürmenin maliyetli olduğu ada ekonomilerinde fiziki paraların yerini alabilir. Gelişmiş ekonomiler için esneklik sunabilirler. Ayrıca az sayıda vatandaşın banka hesabının olduğu yerlerde finansal katılımı iyileştirebilirler.”

IMF Başkanı, CBDC’lerin nasıl uygulamaya konacağıyla ilgili hala “çok fazla belirsizlik” olduğunu söylese de, “geri dönülecek dönemde olmadığımızı” belirtti.

Kamu sektörünün CBDC’ler ve bunlarla ilgili platformlar için “hazırlanması” gerektiğini söyleyen Georgieva, bu platformların özellikle sınır ötesi ödemelere yönelik tasarlanması gerektiğini çünkü bu işlemlerin günümüzde “pahalı ve yavaş” olduğunu söyledi.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
IMF Başkanı: Dijital Paralar, Fiziki Paraların Yerini Alabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!