Altcoin Kurucusu Ethereum Ağına Geri Dönmek İstiyor: Nedenini Açıkladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Celo’nun kurucu ortağı ve ana geliştiricisi cLabs’in CTO’su Marek Olszewski Celo’nun (CELO) Ethereum (ETH) katman-2’ye geçiş sürecinin arkasındaki detayları paylaştı.

Celo ekibi geçtiğimiz temmuz ayında kendi blokzincirlerini katman-1 den (L-1) Ethereum üzerine katman-2’ye (L-2) geçirme planlarını duyurmuştu. Projenin kurucularından Marek Olszewski bu konu hakkında The Block’a detaylı açıklamalarda bulundu.

Celo blokzincirinin arkasındaki a16z destekli çekirdek geliştirici cLabs’in de CTO’su olarak görev yapan Olszewski, atılan bu adımın Celo’yu daha büyük bir Ethereum ölçeklendirme girişiminin bir parçası olarak konumlandıracağını belirtti.

Katman-2’ye geçişi bir eve dönüş anı olarak nitelendiren kurucu ortak, geçiş hakkında daha fazla teknik çerçevenin önümüzdeki haftalarda yayınlanacağını belirtti.

Öte yandan geçiş için Optimism’e (OP) ait OP Stack kullanılmasına dair cLabs’den öneri geldi ama henüz bu konu karara bağlanmadı. Celo ekibine geçiş için teklif yapanlar arasında zkSync geliştiricisi Matter Labs ve Polygon Labs yer aldı.

Olszewski durumu şu ifadelerle özetledi:

Bunu Celo topluluğunun bir süredir düşündüğü ve EigenDA (Ethereum uyumlu veri kullanılabilirliği protokolü) gibi son Katman-2 araştırma gelişmelerine kadar mümkün olmayan bir eve dönüş anı olarak gördük ve Celo’nun bir Katman-2 olarak düşük gaz ücretlerini korumasını mümkün kıldık. Önümüzdeki haftalarda topluluğumuzun ve ekosistemimizin ihtiyaçlarından ödün vermeden teknik açıdan en doğru seçimi yapmamıza yardımcı olacak bir çerçeve yayınlayacağız.

Marek Olszewski bu geçişin mobilizasyon için de kritik bir adım olacağını belirtirken konu özelinde yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Tahminen 6,9 milyar insan ya da dünya nüfusunun %86’sı bir akıllı telefona sahipken, masaüstü bilgisayarlara erişim çok daha az yaygın. Cep telefonları sıradan insanların teknolojiyi bir adım öteye taşımasına olanak tanıyor – işte bu nedenle web3’ü ana akım bir kitle için daha evrensel olarak erişilebilir kılmak, mobil öncelikli deneyimler oluşturmayı gerektiriyor. Katman 2’ye başarılı bir şekilde geçiş yaptığımızda, kuruluşumuzdan bu yana uyguladığımız mobil öncelikli yaklaşımımız, kullanıcıların erişim ve verimliliği göz önünde bulundurarak yerleşik hale gelmesine daha da yardımcı olacaktır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Altcoin Kurucusu Ethereum Ağına Geri Dönmek İstiyor: Nedenini Açıkladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!