‘Türkiye kripto sektöründe çok ciddi boyutta profesyonel açığı var’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geleneksel dünyada başarıya ulaşmış iş modellerini Web3’e dönüştüren yerli girişim Coinoxs’un kurucusu ve CEO’su Can Azizoğlu, Türkiye blokzincir sektörüne dair gözlemlerini Cointelegraph Türkiye’yle paylaşıyor. Girişimlere kuluçka merkezi hizmeti veren Coinoxs sektör fark etmeksizin, geçmişte başarıya ulaşmış şirketleri blokzincir dünyasına eklemeyi hedefliyor.  

“Türkiye’nin blokzincir dönüşümüne liderlik etmek istiyoruz. 2023’te şu anda yaklaşık yürürlüğe girmesini beklediğimiz yaklaşık 2,5 milyon dolarlık sözleşmelerimiz var” diye konuşan Azizoğlu, aralarında film, sanat ve oyunun da yer aldığı birçok farklı projeyi blokzincire doğru çektiklerini ifade ediyor. 

“2000’li yıllarda teknoloji hisselerindeki dolandırıcılık ve regülasyonsuzluk şu anki kripto piyasasıyla benzerlik gösteriyor” ifadelerini kullanan Azizoğlu, “Bu tür dolandırıcılar var diye iyi insanlar bu yolda yürümeyi hiçbir zaman bırakmayacaklar” ifadelerini kullanıyor.

Amaçlarının “daha önce herhangi bir alanda spesifik olarak başarı göstermiş iş modellerini blokzincire adapte etmek” olduğunu söyleyen Azizoğlu, blokzincire dahil ederek kârlılıklarını artırmayı ve değişen kullanıcı gereksinimlerini sağlayabileceği esnek bir yapıya kavuşmalarını sağlıyoruz. Bu, hem sadakat programları hem de oyunlaştırmayı beraberinde getiriyor” diye konuşuyor.  

Projeleri fikir aşamasından iş modelini geliştirip, token ekonomisini yapıp, piyasaya çıkış stratejjisini kurguluyan Coinoxs, bir kuluçka merkezinin yanı sıra aynı zamanda piyasadaki büyük soğuk cüzdan markalarının Türkiye distribütörü. 

“Tokenizasyon adı altında dolandırıcılık yapıyorlar”

Türkiye kripto sektöründe faaliyet gösteren şirketler ve şahıslarla yıllardır içli dışlı bir şekilde çalışan Azizoğlu, gözlemlerini paylaşırken eleştirilerini de sakınmıyor: “Sektörde çok ciddi boyutta profesyonel eksiği var. Eskiden çok farklı sektörlerde başarıya ulaşamamış kişiler ve kurumlar buralardaki açıklardan faydalanıp, oradaki dolandırıcılık faaliyetlerini ‘tokenizasyon’ adı altında gerçekleştirmeye çalışıyor. Burada üstüne alınmak isteyen alınabilir ama sektör çok genç.”
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
‘Türkiye kripto sektöründe çok ciddi boyutta profesyonel açığı var’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!