Tether, USDT büyüme ivmesini ETF heyecanına bağladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplam piyasa değerine göre en büyük stablecoin olan Tether, 2023 yılı boyunca yeni rekorlar kırmaya devam ederek yıl içinde toplam piyasa değerini 20 milyar dolar yükseltti. 

Blokzincir veri sağlayıcısı Whale Alert verilerine göre Tether, yıl içinde şimdiye kadar 22,75 milyar USDT bastı. Bu miktarın 4 milyarlık kısmı ise geçtiğimiz dört hafta içinde basıldı.

Yıla yaklaşık 66 milyar dolarlık toplam piyasa değeriyle başlayan Tether USDT, yıl içinde ivme kazanarak Nisan 2023 tarihinde piyasa değerini yaklaşık 87 milyar dolara yükseltti. CoinGecko verilerine göre USDT toplam piyasa değeri 14 Kasım tarihinde yaklaşık 87 milyar dolara ulaştı. 

Tether USDT piyasa değeri. Kaynak: CoinGecko  

Tether sözcüsüne göre artışa geçen USDT büyüme ivmesini, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) heyecanıyla birlikte iki temel nedene bağladı.

Tether temsilcisi, “Bitcoin ETF olasılığının yarattığı heyecanın etkisiyle kurumsal yatırımcıların Bitcoin’e ilgisi artıyor” dedi. 

Şirket sözcüsüne göre Tether’in rekor kıran büyüme oranı, gelişmekte olan pazarlardaki artan taleple de desteklendi. Temsilci, USDT stablecoin’in tüm gelişmekte olan piyasalarda ve gelişmekte olan ülkelerde “kendini fiili dijital dolar olarak kabul ettirmeye başladığını” söyledi ve ekledi: 

“Ulusal para birimlerinin dolara karşı devalüasyonundan muzdarip birçok ülke var. Dolayısıyla bu ülkelerde yaşayan tüm insanlar güvenli bir liman arıyor. USDT onlar için en güvenilir varlık.”

Brezilya hükümetinden kamuya açık bilgilere atıfta bulunan Tether temsilcisi, Tether USDT’nin Brezilya’daki tüm kripto para işlem hacminin yüzde 80’ini oluşturduğunu söyledi ve bu modelin onlarca başka ülkeye de benzediğini dile getirdi.

Tether büyümeye devam ederken USDC gibi bazı büyük stabilcoinler 2023 yılında pek ivme kazanamadı. Haziran 2022 tarihinde 55 milyar dolarla zirveye ulaşan USDC toplam piyasa değeri, kademeli olarak düştü ve 2023 yılında da düşmeye devam etti. Ocak 2023 tarihinden bu yana, USDC piyasa değeri 20 milyar dolar yani yaklaşık yüzde 45 değer kaybetti. CoinGecko’ya göre, bu yazının yazıldığı sırada USDC toplam piyasa değeri 24 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tether, USDT büyüme ivmesini ETF heyecanına bağladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!