Milyarlarca Dolarlık Soruşturmada Kripto Para Borsası Yöneticisi Gözaltına Alındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayvan’daki polis ekipleri, suç gelirlerinin aklanması şüphesiyle kripto para borsası Bitgin hakkında soruşturma başlattı.

Yerel haber kaynakları tarafından aktarılan bilgilere göre kripto para borsasının COO’su Yuting Zhang, “88 Guild Hall” vakasıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

2021-2022 tarihleri arasında ortaya çıkan vakada Zhemin Guo ve Chengwen Tu adlı iki iş insanı suçlanmıştı. İddialara göre iki isim, döviz bürolarını ve kripto para borsalarını kullanarak suç gelirlerinin aklanması için milyarlarca dolarlık bir ağ işletti.

Bitgin yönetimi tarafından yapılan açıklamada borsanın soruşturmadan ve Zhang’ın gözaltına alınmasından etkilenmediği belirtildi. Şirket ayrıca polisle soruşturma konusunda iş birliği yapıldığını açıkladı.

Tayvan, kripto para sektörünü resmi olarak düzenlemiyor. Ancak aralarında Bitgin’in de bulunduğu bazı kripto para kuruluşları, kendilerini regüle edebilmek ve lobi çalışması yürütebilmek için eylül ayında ortak bir ofis kurdular.

Virtual Asset Service Provider Preparatory Office tarafından yapılan açıklamada soruşturmada ismi geçen üyelerin gruptaki çalışmalarının askıya alındığı belirtildi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Milyarlarca Dolarlık Soruşturmada Kripto Para Borsası Yöneticisi Gözaltına Alındı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!