İngiltere’de Kabine Değişikliği: Kripto ve CBDC Yetkisi Yeni Bir İsme Geçti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşik Krallık kabine değişikliğine gidince kripto paralar ve CBDC’ler konusundaki yetki yeni bir isme geçti.

Birleşik Krallık 13 Kasım günü kabine değişimine gitti. Yapılan bu kritik değişimle birlikte kripto paralar ve merkez bankası dijital para birimi (CBDC) konusundaki yetki Andrew Griffith’den Bim Afolami’ye devredildi. Bim Afolami’nin yeni statüsü Birleşik Krallık Hazinesi’nin ekonomi sekreteri olarak kayıtlara geçti.

Griffith görev yaptığı süre boyunca düzenleyici kurumlara kripto para denetlemeleri konusunda daha fazla yetki vermiş ve yapıcı adımlar atılmasını sağlamıştı.

Yetkiyi devralan Afolami ise geçen yıl Coinbase gibi bir kripto para borsasının yetkilileriyle bir araya gelerek dikkat çekmişti. Afolami’nin o dönemde yayınladığı bir makalesinde Birleşik Krallığın finansal hizmetler için uygun bir düzenleyici rejime sahip olması gerektiğini vurgulamıştı.

Kripto para yanlısı söylemleriyle zaman zaman öne çıkan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak kabine özelindeki bu değişikliği 2025 yılındaki seçimlerde daha iyi performans sergileyebilmek için yaptığını belirtti. Pazartesi günü İçişleri Bakanı Suella Braverman da görevden alındı ve yerine James Cleverly atandı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İngiltere’de Kabine Değişikliği: Kripto ve CBDC Yetkisi Yeni Bir İsme Geçti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!