Goldman Sachs’dan blockchain ödeme şirketine destek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel yatırım bankası Goldman Sachs, ve Fransız banka BNB Paribas Nomura Group tarafından desteklenen blockchain tabanlı toptan ödeme şirketi Fnality için yeni bir finansman turuna liderlik etti. 

Reuters’ın haberine göre Fnality, ikinci tur finansmanında 95,09 milyon dolar topladı. Fon toplamaya Goldman ve BNP Paribas’ın yanı sıra Euroclear ve Depository Trust and Clearing Corporation gibi kurumların da katıldığı ifade edildi. Diğer katılımcılar arasında WisdomTree ve Fnality’nin mevcut yatırımcısı Nomura da yer aldı 

Ayrıca ilk tur destekçilerinden Banco Santander, BNY Mellon, Barclays, CIBC, Commerzbank, ING, Lloyds Banking Group, Nasdaq Ventures, State Street, Sumitomo Mitsui Banking Corporation ve UBS’den de ek yatırım geldi. UBS ve diğer küresel bankalar, Haziran 2019’da Fnality’ye 63,2 milyon dolar yatırım yaptı. 

Fnality’nin bildirdiğine gör toplanan yeni sermaye, toptan finans piyasalarında ve gelişmekte olan tokenize varlık piyasalarında yeni dijital ödeme modelleri için 24 saat küresel likidite yönetimi ağı kurmak için kullanılacak. 

Fnality, Bank of England’ın onayına bağlı olarak Sterlin Fnality Ödeme Sistemini de başlatmayı planlıyor.

Goldman’ın küresel dijital varlıklar başkanı Mathew McDermott, Fnality’nin blockchain teknolojisi uygulamasının kurumların merkez bankası fonlarını farklı alanlarda kullanmasına da olanak sağladığını söyledi. 

Fnality, 2019 yılında, toptan ödemeler ve dijital menkul kıymetler içeren işlemler için önemli para birimlerinin dijital versiyonlarını oluşturmayı amaçlayan UBS liderliğindeki bir blockchain projesi olarak kuruldu. Şirket, başlangıçta dolar ve euro gibi fiat para birimlerini Ethereum tabanlı bir blockchain üzerinde tokenize etmek için tasarlanan Utility Settlement Coin veya USC projesi kapsamında özel olarak başlatıldı.

Çok uluslu bankacılık şirketi JPMorgan gibi diğer küresel bankalar da aktif olarak blockchain ve tokenizasyon çalışmalarına devam ediyor.

JPMorgan, kısa bir süre önce JPM Coin aracılığıyla programlanabilir ödeme özelliğini kullanıcılara sundu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Goldman Sachs’dan blockchain ödeme şirketine destek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!