ETF rüzgârı, Bitcoin’i yükseltmeye devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırımcılar, spot Bitcoin ETF’inin onaylanacağına dair umudunu korurken, BTC fiyatı tırmanmaya devam ediyor. 

Bloomberg’ün haberine göre lider kripto para birimi, art arda dördüncü haftada da yükseliş kaydederek, son 18 ayın en yüksek seviyesi olan 38.000 dolara oldukça yaklaşmayı başardı.

Bitcoin bugün, yüzde 2,5 oranında artarak 37.465 dolara yükseldi. Perşembe günü ise Mayıs 2022’den beri en yüksek seviye olan 38.000 dolara yükseldi.

Varlık, TerraUSD ve ardından FTX’in çöküşüyle oldukça büyük bir düşüş yaşadı ve sektör derin bir krize sürüklendi.

ETF umudu büyüyor

Bloomberg’ün ETF analisti James Seyffart, SEC’in 10 Ocak’a kadar bir spot Bitcoin ETF’ine onay verme ihtimalinin yüzde 90 olduğunu dile getirdi. 

Bitcoin, ETF onayına ilişkin beklentilerin artmasıyla son dört hafta içinde yaklaşık yüzde 40 oranında bir artış yaşadı.

Yükseliş yalnızca Bitcoin ile sınırlı kalmadı. Büyük hâyâl kırıklığı yaratan Terra yüzde 66 oranında artarken, FTX’in yerel token’ı FTT de yüzde 79,8 oranında attı. 

Gelişen ekonomik görünüm de BTC’nin yükselmesinde önemli bir faktör oldu. Tahvil getirilerinde düşüş yaşanırken, hisse senetleri ve kripto para birimlerine olan iştah arttı. 

Bitcoin, bu yükseliş ivmesine karşın Kasım 2021’deki 69.000 dolarlık ATH seviyesinin oldukça altında işlem görmeyi sürdürdü.

Bitwise Asset Management’in yatırım sorumlusu Matt Hougan da BTC’ye yönelik iddiali konuştu:

“Gelecek yıla bakıldığında, kripto ve Bticoin konusunda iyimser olmamak elde değil. Tüm zamanların en yüksek seviyelerini göreceğiz.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ETF rüzgârı, Bitcoin’i yükseltmeye devam ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!