Kripto Para Dostu Meclis Üyesinden SEC Başkanı’na Ağır Sözler: “Başarısız ve Liyakatsiz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Tom Emmer, SEC’nin kripto para sektörü üstünde uyguladığı baskıyı durdurmak istiyor.

Meclis üyesi Emmer, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’i “liyakatsiz olduğu kadar başarısız” olmakla eleştirdi ve bir yasa değişikliği önerdi.

Emmer’in gündeme getirdiği değişiklikte SEC’nin Kongre onun yetki alanını net olarak belirleyince kadar kripto para endüstrisine yönelik yaptırım uygulamasının engellenmesi öneriliyor.

Emmer, SEC’nin politikalarıyla ilgili olarak dünkü Kongre oturumunda şu açıklamaları yaptı:

“Bu yönetimde yaptırım yoluyla regüle etme yöntemi çok yaygınlaşmaya başladı. Bunu bilhassa SEC’nin ve Başkan Gary Gensler’in sermaye piyasalarımıza, finansal hizmetler endüstrimize ama özellikle gelişmekte olan dijital varlık topluluğumuza karşı olan tutumunda görebiliyoruz. Sunduğum yasa değişikliğinin amacı, Başkan Gensler’in Amerikan inovasyonunu bastıran, regülasyona dayalı suistimalini, dolandırıcıları yakalamamıza engel olmayacak bir şekilde sonlandırmaktır.”

 

“Detaylandırmak gerekirse bu yasa değişikliği, Kongre SEC’ye bu varlık sınıfıyla ilgili yetkiler veren bir mevzuat geçirmediği sürece SEC’nin dijital varlık işlemleriyle ilgili yaptırım uygulamak için bütçesini kullanmasını yasaklamaktadır. Bu sayede Kongre, bu endüstrinin ABD’de büyüyebilmesi için bir fırsat yaratmaya çalışırken, kendisinin başarısız ve liyakatsiz olduğunu kanıtlamış Başkan Gensler hizada tutulmuş olacaktır.”

Meclis üyesi, SEC’nin kripto para şirketlerine yol göstermemiş olmamasına rağmen Coinbase’in peşine düştüğünü hatırlatarak, “Eğer ortada uyulabilecek bir kural ya da kılavuz yoksa bu endüstri nasıl uyum gösterecek?” sorusunu sordu.

Gensler yönetimindeki SEC’nin FTX ve Terra/Luna vakalarını da önleyemediğini vurgulayan Emmer, kripto paraların SEC’nin yetki alanına girmediğini vurgulayarak şu eleştiride bulundu:

“Başkan Gensler, (endüstrinin) açık bir şekilde yol gösterilmeye ihtiyaç duyduğu bir dönemde, Sam Bankman-Fried onun gözünün önünde bir saadet zinciri işletirken, vergi veren vatandaşların paralarını Kim Kardashian gibi ünlüleri hedef almaya harcadı.”

Meclisten itirazsız şekilde geçen yasa değişikliğinin değerlendirilmek için Senato’ya aktarılması bekleniyor. Senato, yasa değişikliğini bu haliyle kabul edebilir, farklı değişiklikler önerebilir veya daha farklı bir versiyonunu onaylayabilir.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Dostu Meclis Üyesinden SEC Başkanı’na Ağır Sözler: “Başarısız ve Liyakatsiz”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!