Ünlü Yatırımcı Cathie Wood: Bitcoin’de Karşı Taraf Riski Yok, Tam Bir Güvenli Liman!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yatırım şirketi Ark Invest’in CEO’su Cathie Wood, Bitcoin’in (BTC) küresel ekonomik çöküşler karşısında güvenli bir liman olacağını belirtti.

Sunucu Merryn Somerset Webb’in Bloomberg için hazırladığı podcast’e konuşan Cathie Wood, Bitcoin hakkındaki açıklamalarıyla öne çıktı. Bitcoin’i hem enflasyona hem de deflasyona karşı bir güvenli liman olarak nitelendiren CEO, önümüzdeki 10 yıl içerisinde yaşanabilecek krizlere karşı mutlaka Bitcoin’e yatırım yaptığını belirtti.

Öte yandan genç neslin de altın veya nakit yatırımı yapmaktansa Bitcoin’i tercih edeceğini öne süren Wood, şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin hem enflasyon hem de deflasyon karşısında bir koruma kalkanı. Ben önümüzdeki 10 yıl içerisinde yaşanabilecek ekonomik krizlere karşı kesinlikle Bitcoin yatırımı yapıyorum. Altına zaten talep var, bu gerçekleşti. Bitcoin yeni, kurumlar daha yeni yeni dahil oluyor. Gençler altın tutmaktansa Btcoin tutmayı tercih eder.

Öte yandan bankacılık sektörünün opak bir iç yapıya sahip olduğunu ve Bitcoin’in buna kıyasla çok şeffaf olduğunu savunan Cathie Wood, her iki endüstri arasında dikkat çeken bir karşılaştırma yaptı.

Geçtiğimiz aylarda ABD merkezli bankacılık iflaslarına paralel olarak Bitcoin’in yıl başından bu yana %50 yükseldiğini hatırlatarak bankaların tekrardan krize sürükleneceğini ön gördü.

Bu gibi durumlarda Bitcoin’in kendi hikayesini ve asıl işlevini kanıtladığını belirten deneyimli isim, konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

Bankalar çok opak bir sistemle çalışıyor. Onlar hakkında sadece tahminde bulunabilirsiniz. Bankalar zaman içerisinde mevduat kaybediyor ve bunları menkul kıymet satarak finanse etmek zorundalar. Mevduat çıkışı durmadı ve para piyasası fonlarıyla rekabet edebilmek için faiz oranlarını yükseltmek zorunda kalıyorlar.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ünlü Yatırımcı Cathie Wood: Bitcoin’de Karşı Taraf Riski Yok, Tam Bir Güvenli Liman!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!