Moody’s Yeni Kripto Para Hizmetini Başlattı: Stablecoinler İçin Çarpıcı Sonuçlar!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin en ünlü derecelendirme kuruluşlarından biri olan Moody’s tarafından yönetilen Moody’s Analytics, stablecoin çöküşleri özelinde yeni bir çalışma ortaya koydu.

Moody’s Analytics, kripto para piyasasındaki stablecoinlerin dolar sabitliğini kaybetme (depeg) durumunu önceden fark edebilecek yapay zeka destekli bir ürün geliştirdi. “Digital Asset Monitor” olarak adlandırılan bu hizmet, stablecoinlerdeki olası depeg durumlarını önceden uyararak piyasanın daha az hasarla kurtulmasına yardımcı olmayı amaçlayacak.

Yapay zekadan büyük bir yardım alarak çalışan Digital Asset Monitor, toplam stablecoin piyasa değerinin %92’sinden fazlasını temsil eden 25 itibari para destekli stablecoin’i takip edecek. Bunlar arasında Tether (USDT), USD Coin (USDC) ve PayPal’ın stablecoin’i PYUSD yer alıyor.

Bu yıl daha az stablecoin çöküşü yaşandı

Öte yandan Digital Asset Monitor’ün lansmanında sunulan olumlu veriler dikkat çekti. Moody’s Analytics 2023 yılında 2022 yılına kıyasla daha az stablecoin depeg’i yaşandığını ortaya koydu. Verilere göre piyasa değeri 10 milyar doların üzerinde olan stablecoinler, 2023 yılında toplamda 609 kez kayda değer bir depeg durumu yaşadı.

Bu sayı 2022 yılında 707 olarak kayıtlara geçmişti. Söz konusu veriler dolar sabitliğini en az %3 kaybeden stablecoin hareketlerini baz aldı.

Ekip tarafından konu hakkında yapılan açıklamada 2022’deki faiz oranlarının ve yüksek volatilitenin depeg sayısını artırmış olabileceğine yer verildi:

Yüksek sayıdaki depeg, sektörde görülen volatiliteyle bir bağlama sahip. 2022’de, yükselen faiz oranlarının tetiklediği yüksek profilli depegler yaşandı ve bu eğilim Mart 2023’te tekrar görüldü. Bununla birlikte, Moody’s verileri depeglerin stablecoinler arasında oldukça yaygın olduğunu gözler önüne seriyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Moody’s Yeni Kripto Para Hizmetini Başlattı: Stablecoinler İçin Çarpıcı Sonuçlar!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!