SEC Başkanı Gary Gensler’in maaşının 1 dolara indirilmesi teklif edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir milletvekili, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler’ın maaşını yılda sadece 1 dolara düşürülmesini önerdi. 

Temsilci Tim Burchett, Mali Hizmetler ve Genel Hükümet (FSGG) yasasında önerdiği bir değişiklikle, piyasa düzenleyicisi kurumun fonlarının azaltılmasına yönelik teklifin bir parçası olarak Gensler’ın maaşının 1 dolara indirilmesini önerdi.

İlk olarak bu yıl 13 Temmuz’da sunulan FSGG yasa tasarısı, hükümet harcamalarını önemli ölçüde azaltmayı amaçlayan geniş kapsamlı bir mevzuatın parçası. 

Burchett’in FSGG tasarısı için önerdiği değişiklik. Kaynak: Temsilciler Meclisi Tahsisatlar Komitesi 

Gensler’in SEC’in başındaki görevinden yılda 300.000 dolar kazandığı tahmin ediliyor. 

Temsilci Steve Womack, 6 Kasım tarihinde tasarıyı Temsilciler Meclisi Kurallar Komitesi’ne sunarken diğer devlet kurumlarının yanı sıra SEC’in de düzenleyici aşırılıkların kurbanı olduğunu ve hükümet üzerinde gereksiz bir mali yük haline geldiğini belirtti. 

Womack, en iyi hareket tarzının SEC’in fonlarını kesmek olacağını böylece piyasa düzenleyici “müdahaleciliğinin” sınırlandırılmasına yardımcı olunacağını ve düzenleyicinin temel misyonuna odaklanmaya zorlanacağını söyledi. 

“Özellikle, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nda uygun maliyet-fayda analizi ve toplam etki analizinden yoksun kural koyma işlerini bitiriyoruz.”

Womack şöyle devam etti: 

“Açık olmak gerekirse, yetki alanımızdaki kurumlar önemli işlevleri yerine getirmektedir ancak bir kısmı görevlerinden sapmıştır ve bunun sonucunda Amerikan halkına gerçek bir kötülük yapılmıştır.”

My bill reins in wasteful Washington spending to address our dire fiscal situation. https://t.co/lWgyvHknQQ

— Rep. Steve Womack (@rep_stevewomack) November 6, 2023

İlgili: SEC Başkanı Gary Gensler’dan son dakika golü gelecek mi?

Bu, Gensler ve kurumunun ABD’li politikacılar tarafından ilk kez baskı altına alınışı değil. 

12 Haziran’da Birleşik Devletler vekilleri Warren Davidson ve Tom Emmer, Temsilciler Meclisi’ne SEC İstikrar Yasası’nı sundu ve tasarının başlıca konularından biri Gary Gensler’ı SEC başkanlığından almaktı.

Tasarı kabul edilirse Gensler görevden alınacak ve kurumun gücü SEC başkanı ve komisyon üyeleri arasında yeniden dağıtılacak. Bunun yanında bir icra direktörü pozisyonu da yaratılacak ve herhangi bir siyasi partinin çoğunluğu elinde tutmasını önlemek için kuruma altıncı bir komisyon üyesi eklenecek. 

Davidson ve Emmer uzun zamandır Gensler liderliğindeki SEC’i sert bir dille eleştiriyordu. Emmer, SEC Başkanını “kötü niyetli bir piyasa düzenleyici” olarak nitelendiriyor ve onu “gerçekten kötü aktörleri tamamen gözden kaçırırken kripto topluluğuna körü körüne yaptırım uygulamakla” suçluyordu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC Başkanı Gary Gensler’in maaşının 1 dolara indirilmesi teklif edildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!