Glassnode’un Kripto Vergi Platformu Rakibi Tarafından Milyonlarca Dolara Satın Alındı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avusturya merkezli kripto vergi yazılımı sağlayıcısı Blockpit, en büyük rakiplerinden biri olan Accointing’i milyonlarca dolar karşılığında satın aldı.

Blockpit tarafından 6 Kasım Salı günü e-posta aracılığıyla duyurulan detaylara göre şirket en büyük rakibini on-chain analiz platformu Glassnode’dan satın aldı.

Satın alımın miktarı net olarak açıklamasa da Blockpit CEO’su Florian Wimmer global basına verdiği cevapta bu anlaşmanın “multi-milyon dolarlık” bir iş olduğunu belirtti. Blockpit , sağlanan satın alma anlaşmasının tamamen nakit işlemle gerçekleştirildiğini ve hisse senetlerinin dahil edilmediğini belirtti.

Blockpit, kripto para vergilendirme sistemler için kritik bir değere sahip Accointing’i asıl sahibi Glassnode’dan alarak Avrupa üzerindeki hakimiyetini güçlendirmiş oldu. Accointing geçtiğimiz süreçte özellikle İngiltere merkezli müşterileriyle öne çıkmıştı.

Satın almanın Avrupa Birliği’ndeki yeni kripto vergi yasalarının hayata geçmesinden önce gerçekleşmesi dikkat çekti. Avrupa Parlementosu Sekizinci İdari İş Birliği Direktifi (DAC8) olarak bilinen yeni kuralları kabul etmişti.

Bu yeni kurallar kapsamında kripto para şirketleri vergi beyanlarını otomatik olarak hükümetlerle paylaşacak ve müşteri varlık bilgilerini de bu paylaşıma dahil edecekler. AB üye ülkelerinin bu kuralları 31 Aralık 2025’e uygulaması ve kapsamlı uygulamam Ocak 2026’da başlaması bekleniyor.

Avrupa’daki düzenlemeler hakkında konuşan Blockpit’in baş hukuk sorumlusu Max Bernt, bu yeni kurallarla birlikte artık hem bireylerin hem de hizmet sağlayıcılarının vergilerini raporlaması gerekeceğini belirtti:

AB’deki DAC8 ve küresel ölçekteki CARF, kripto vergi raporlamasında bir paradigma değişikliğine yol açıyor: bundan böyle vergi raporlama yükümlülükleri yalnızca bireylere değil, aynı zamanda hizmet sağlayıcılara da ait olacak.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Glassnode’un Kripto Vergi Platformu Rakibi Tarafından Milyonlarca Dolara Satın Alındı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!