Uniswap Kullanıcısı Kripto Botuna Avlandı: 12 Saniyede 700 Bin Dolarlık Kayıp!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir Uniswap (UNI) kullanıcısı yaptığı yanlış işlem yüzünden MEV (Maximal extractable value) Botuna 700 bin dolar kaptırdı.

Kısa süre önce Uniswap V3 üzerinde likidite havuzu oluşturmaya çalışan bir kullanıcı yanlış değerler girince saniyeler içinde 700 bin dolarından oldu. On-chain analiz firması Arkham Intelligence’a göre işlemin hayatlı yapıldığını fark eden botlar adeta kendi aralarında yarışarak kullanıcıya ait Curve Finance (CRV) varlıklarını WBTC‘ye dönüştürdü.

En erken davranan bot toplamda 1,56 milyon dolar değerinde WBTC’yi likidite havuzuna ekleyerek karşılığında 1,56 milyon CRV aldı. Fakat bu MRV Botlarından bir tanesi işlemi diğerlerinden önce gerçekleştirmek için validatörlere (doğrulayıcılar) 527.000 dolar ödeyerek sadece 260 dolar kar edebildi.

MEV botları geçtiğimiz süreçte de hatalı işlem yapan kullanıcıları mağdur etmişti. Bununla birlikte sadece hatalı işlemlere odaklanmayan ve beklenmedik arbitrajlara da imza atan bu botlar, daha önce Ethereum Vakfı’nın da başına bela olmuştu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Uniswap Kullanıcısı Kripto Botuna Avlandı: 12 Saniyede 700 Bin Dolarlık Kayıp!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!