Dev DeFi Platformunda Sıkıntı Baş Gösterdi: Bazı Piyasalar Durduruldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü Aave (AAVE) yaşanan bir probleme yanıt olarak geçici bir koruma önlemi kapsamında bazı faaliyetlerini durdurdu.

Aave 4 Kasım günü yaptığı açıklamasında, platformlarında teknik bir problem yaşandığını ve bazı faaliyetlerin geçici olarak durdurulduğunu beyan etti. Durdurulan hizmetler arasında Ethereum (ETH) ağındaki Aave V2 işlemleri ve Avalanche (AVAX) ağındaki Aave V2 hizmetleri yer aldı.

Bunlara ek olarak platform, Polygon (MATIC), Arbitrum (ARB) ve Optimism (OP) üzerindeki Aave V3 işlemlerine ait belirli varlıkları da dondurdu. Aave olası saldırı riskleri göz önüne alındığında bu önlemlerin gerekli olduğunu vurguladı. Aave ekibi tüm kullanıcı fonlarının güvende olduğunu belirtti:

4 Kasım günü Aave protokolünün belirli bir özelliğiyle ilgili yaşanan soruna ilişkin rapor aldık. Topluluk geliştiricileri tarafından teknik sorunun doğrulanmasıyla birlikte bazı geçici önemler almaya karar verdik. Bütün fonlar güvendedir.

Dondurulmuş varlıklarda halihazırda pozisyonu olan kullanıcıların borçlarını geri ödeyebileceğine veya pozisyonlarını kapatabilecekleri ifade edildi. Öte yandan bu varlıklar üzerinde yeni borç alma ve verme işlemi yapılamayacağı vurgulandı.

Aave tarafından alınan önlemlere paralel olarak yayımlanan raporda, söz konusu güvenlik açığından saldırganların yararlanamadığı belirtildi. Bununla birlikte sorun tamamen çözüldükten sonra daha detaylı bir raporun paylaşılacağına yer verildi.

CoinGecko verilerine göre yaşananlardan AAVE fiyatı gözler görülür oranda etkilenmedi. Son 24 saat içerisinde %8,5 yükselen AAVE, yazım esnasında 97,26 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dev DeFi Platformunda Sıkıntı Baş Gösterdi: Bazı Piyasalar Durduruldu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!