Bitcoin, Ethereum ve Altın Karşılaştırması: Bu Yıl En Çok Hangisi Kazandırdı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Veriler Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve altın arasındaki dikkat çeken fiyat performansını gözler önüne serdi.

On-chain analiz platformu Glassnode; Bitcoin, Ethereum ve altın için 2023 yılı performans değerlendirmesi yaptı. Sunulan verilerde Bitcoin ve Ethereum’un altın karşısındaki başarısı dikkat çekti.

Yıl başından bu yana Bitcoin altına karşı %93, Ethereum ise altına karşı %39 artış sergiledi. Ethereum, Bitcoin karşısında bu yıl boyunca neredeyse sürekli bir düşüş ivmesini korudu. Bu doğrultu da altına karşı da Bitcoin kadar güçlü bir performans sergileyememiş oldu.

Aşağıdaki grafik Bitcoin ve Ethereum fiyatlarını altın cinsinden karşılaştırmakta ve bu kıyas doğrultusunda performans analizi yapmaktadır. Bitcoin, 2023 yılında altına göre +%93 değer kazanırken, ETH altın cinsinden +%39 artış göstermiştir. Bu güçlü performans, birçok geleneksel yatırımcının dikkatini çekmesi muhtemel olan küresel belirsizlikten kaynaklanıyor olabilir.

Altcoin sezonu geldi mi?

Glassnode tarafından sunulan raporda, dolar karşısında bir altcoin sezonunun başladığı fakat bunun Bitcoin karşısında henüz gerçekleşmediğine yer verildi.

Glassnode altcoinler için mevcut durumun Mayıs-Temmuz 2022 dönemiyle benzerlik gösterdiğini ifade etti:

“Alt sezon” göstergemiz, döngünün son zirvesinden bu yana dolar karşısında ilk anlamlı değerlenmeyi işaret etti. Ancak Bitcoin karşısında bu denli bir yükseliş yaşanmadı. Ayrıca Bitcoin piyasa değerinin yılbaşından bu yana %110 arttığı ve Bitcoin’in hakimiyetinin artmaya devam ettiği bir ortamda gerçekleştiğini unutmamak gerekir.

Şirket tarafından yapılan açıklamada hem Bitcoim hemde altcoinler için Kasım 2021’den bu yana görülmüş en büyük “risk” sinyalinin de geldiğine yer verildi. Risk sinyali genellikle varlıkların uzun süreli yükseliş yaşamasının veya piyasanın değerinin üstünde işlem görmesinin ardından geliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, Ethereum ve Altın Karşılaştırması: Bu Yıl En Çok Hangisi Kazandırdı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!