Twitter Kurucusunun Şirketi, Bitcoin’den Milyarlarca Dolar Gelir Elde Etti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jack Dorsey tarafından kurulan Block, üçüncü çeyrekte Bitcoin’den milyarlarca dolar gelir elde etti.

Geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde Bitcoin’den 1,77 milyar dolar gelir elde eden Block, bu yılın üçüncü çeyreğinde %37’lik bir artışla 2,42 milyar dolar gelir açıkladı.

Şirketin brüt karı da aynı dönem içerisinde %22’lik bir artışla 37 milyon dolardan 45 milyon dolara çıktı.

Block, müşterilere sattığı Bitcoinleri gelir; bu işlemlerdeki makaslardan ve işlem ücretlerinden elde ettiği kazancı ise brüt kar olarak değerlendiriyor.

Hissedarlara gönderilen mektuba göre bu büyüme, hem Bitcoin’in ortalama piyasa fiyatındaki yükseliş hem de Cash App üzerinden satılan Bitcoinlerin hacminin büyümesi sayesinde gerçekleşti.

Block’un şirket rezervlerindeki Bitcoinlerin değeri de geçen yıla kıyasla yükseldi. Mektupta, “30 Eylül 2023 itibarıyla Bitcoin’e yaptığımız yatırımın defter değeri 102 milyon dolar; gerçeğe uygun değeri ise 216 milyon dolardır.” dendi.

Aradaki değer farkı, piyasada yaşanan değer kayıplarının nasıl değerlendirileceğini belirleyen muhasebecilik kurallarından kaynaklanıyor.

ABD’deki Finansal Muhasebe Standartları Kurulu’nun yakın zamanda onayladığı kurallar sayesinde şirketler, rezervlerindeki kripto paraların gerçeğe uygun değerini de paylaşabiliyor.

Block, 2020-2021 tarihleri arasında Bitcoin’e 220 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Twitter Kurucusunun Şirketi, Bitcoin’den Milyarlarca Dolar Gelir Elde Etti isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Twitter Kurucusunun Şirketi, Bitcoin’den Milyarlarca Dolar Gelir Elde Etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!