'Blockchain benimsenmesi artıyor'

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg analisti, blockchain benimsenmesinin ayı piyasalarında dahi azalmadığını söylüyor.

Bloomberg analisti Jamie Coutts’un tahminlerine göre, mevcut benimsenme oranının artması halinde, blockchain teknolojisinin günlük kullanıcı sayısı 2028 yılına kadar 100 milyona ulaşacak. 

Coutts, X üzerinde yaptığı açıklamada, blockchain benimsenmesinin ayı ve boğa piyasalarında azalmadığını dile getirdi. Analist, “Gelecek on yılın en büyük yapısal trendlerinden birine dahil olmamanın maliyeti büyük olabilir.” dedi. 

Coutts’a göre, günlük aktif adres sayısı, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde beş milyonu aşarak 2022 yılına göre yüzde 14 oranında artış gösterdi. 2019 yılından bu yana çeyrekten çeyreğe büyüme oranı ise ortalama %29 oldu. 

Bear market/Bull market, adoption of #blockchain technology continues unabated. Not having exposure to one of the largest structural trends of the next decade could be costly.

5 million daily #crypto users today, is likely to be 100m in less than 5 years.

pic.twitter.com/RG6dRoiCes

— Jamie Coutts CMT (@Jamie1Coutts) November 3, 2023

Coutts, blockchain’lerin benimsenmesini PayPal’ın yükselişiyle karşılaştırdı. Analiste göre, fintech devinin 100 milyon kullanıcıya ulaşması 13 yıl sürdü. 

“Etherum akıllı sözleşmelerinin başlangıcı 2015 ise, o zaman blockchain’lerin benzer bir benimsenme oranına ulaşması bir o kadar zaman alabilir.” diye ekledi.

Mevcut benimsenme hızını koruyan blockchain tabanlı şirketlerin değerlemelerinde de bir artış yaşanabileceğini kaydetti.. Coutss, 100 milyon kullanıcının dahil olduğu bir blockchain ekosisteminin değerinin 5 trilyon dolar ila 14 trilyon dolar arasında bir yere konumlanabileceğini dile getirdi.

Coutts’un tahminleri, blockchain teknolojisine olan ilgili devam ettiğini gösteren verilerle uyum gösteriyor. 

Piyasada yaşanan gerilemeye rağmen, kripto endüstrisinin gelişimi yüzde 5 oranında artış gösterdi. 

Coutts, bunun gibi  basit çıkarımlara hiçbir zaman tamamen güvenilmemesi gerektiğini ifade etse de benimsenmenin devamı halinde bazı varlıkların çok daha yüksek seviyelere çıkacağına da dikkat çekti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
'Blockchain benimsenmesi artıyor'
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!