Elon Musk NFT’lere laf sokarken yanlışlıkla Bitcoin Ordinals’i övdü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla patronu ve milyarder Elon Musk, bir podcast sırasında NFT’lerle alenen alay ederken istemeden de olsa Bitcoin NFT’leri olarak da bilinen Bitcoin Ordinals’i savundu. 

Musk, 31 Ekim’de The Joe Rogan Experience’da yayımlanan röportajında “Komik olan şey, NFT’nin blokzincirde bile olmaması. Sadece JPEG’e giden bir URL” demişti.

Musk, NFT projelerinin en azından JPEG’i zincir üzerinde kodlaması gerektiğini söyledi:

“En azından JPEG’i blokzincirde kodlamalısınız. Görüntüyü barındıran şirket iflas ederse, artık görüntüye sahip olamazsınız.”

Sosyal medyadaki Bitcoin yatırımcıları Musk’ın yorumlarının aslında Bitcoin Ordinals’in kullanım durumunu özetlediğini savundu. Bitcoin’in NFT versiyonu, Kasım 2021 tarihinde Taproot soft fork’u tarafından mümkün kılınmıştı ve Ocak ayında geliştirici Casey Rodarmor tarafından başlatılmıştı. 

Kripto para analisti Will Clemente, Musk’ın yorumlarını övenler arasında yer aldı ve Bitcoin blokzincirinde sonsuza dek var olacak 38 milyon Ordinals yazısının bulunduğunu belirtti.

.@elonmusk you just laid out the case for Bitcoin ordinals – image/text inscriptions directly on the most secure open source monetary network on the planet. There are currently 38 million of these inscriptions on the Bitcoin blockchain. pic.twitter.com/WASj1qpkz8

— Will Clemente (@WClementeIII) November 1, 2023

NFT projeleri DeGods ve y00ts’in yaratıcısı Rohun “Frank” Vora ise “İşte bu yüzden Ordinals büyümeye devam edecek. Ordinals, NFT’lere yönelik en evrensel eleştirilerden birine yönelik en zarif çözüm” dedi.

“Leonidas” olarak bilinen Ordinals geliştiricisi Musk’ın yorumlarını o kadar beğendi ki 19 saniyelik videoyu Bitcoin blokzinciri 814.773 numaralı bloka yazdı: 

Elon Musk’ın videosu Ordinals protokolü aracılığıyla Bitcoin’in blokzincirine yazıldı. Kaynak: Ord.io

Musk’ın NFT’lere yönelik eleştirileri yeni değil. Aralık 2021 tarihinde, bir terapistin kanepesinde yatan hastayı gösteren bir meme ile NFT’leri akıl hastalığının bir işareti olarak göstererek alay etmişti.

pic.twitter.com/Wv6iJDuTge

— Elon Musk (@elonmusk) December 16, 2021

Ancak Musk’ın bu yorumları Ethereum’daki tüm NFT projeleri için geçerli değil.

Örneğin Larva Labs, Cryptopunks NFT’lerini ilk dört yıl boyunca zincir dışında tuttuktan sonra Ağustos 2021 tarihinde bunları zincir üzerine taşıdı. 

Larva Labs yaptığı açıklamada “NFT’leri bu şekilde zincir üzerinde saklamak, Cryptopunks görsellerinin ve özelliklerinin uzun süre hayatta kalmasını ve bunlara Ethereum istemcisi olan herkes tarafından erişim gerçekleştirilebilmesini sağlayacaktır” dedi. 

.@elonmusk is correct that having NFT merely provide an http link to someone’s domain is silly.

However, with rare exceptions, it’s also silly to insist NFT content be on chain,

IPFS links, with the content backed by whoever owns the NFT is the natural solution.

— Arthur B. (@ArthurB) November 1, 2023

İlgili: NFT piyasasında işler yolunda gitmiyor: Geri dönüş senaryosu mümkün mü?

Ethereum’a özgü OnChainMonkeys’in arkasındaki ekip Metagood ise Eylül ayında NFT’lerini Bitcoin’e taşıyacağını duyurmuştu. 

Firmanın CEO’su Danny Yang JPEG ikilemini doğrudan ele almasa da NFT’lerin “Bitcoin’de kazanacağını” çünkü Bitcoin’in çalışmak için daha güvenli bir ağ olduğunu açıkladı: 

“Bitcoin Ordinal protokolü, Ethereum NFT protokolüne kıyasla merkeziyetsizlik ve güvenlik için daha iyi tasarlanmış durumda. Yüksek değerli NFT’ler Bitcoin’de kazanacak.” 

CoinGecko’nun Haziran ayı verilerine göre Ethereum hâlâ NFT işlem hacminin yüzde 84’üne sahip. Bitcoin ve ImmutableX ise sırasıyla yüzde 11 ve yüzde 2,5’lik pazar paylarıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Elon Musk NFT’lere laf sokarken yanlışlıkla Bitcoin Ordinals’i övdü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!