Bitcoin’in boğa rallisine başlayacağını destekleyen dört faktör

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spot Bitcoin ETF’inin onaylanacağına dair söylentilerin artmasıyla, varlığın boğa rallisine başlayacağına yönelik tahminler de artış gösterdi. Özellikle Nisan 2024’teki Bitcoin halving’e kısa bir süre kalması da bunu destekleyen bir faktör olarak öne çıktı.

Bitcoin halving’in önemi

Bitcoin fiyat hareketleri, sıklıkla döngüsel bir davranış sergilemesiyle biliniyor. Analistler, mevcut fiyat döngüsü ile geçmişteki fiyat modelleri arasında paralellikler kurarak 2013-2017 yıllarını hatırlatan potansiyel bir yükseliş döngüsünü öne çıkarıyor. 

BTC/USD 1 aylık grafik (Bitcoin halving sarı ile işaretlenmiştir). Kaynak: TradingView

Bitcoin’in geçmişte yaşadığı boğa rallileri, genellikle madencilerin yeni Bitcoin üretme oranını azaltan halving gibi olayların tetiklendiği dört yıllık döngüleri takip etme eğilimindedir. 

Bir sonraki halving, Nisan 2024’te gerçekleşecek ve geçmişe bakıldığında halving’den önce boğa rallilerinin başladığı görülüyor.

The cyclical nature of Bitcoin’s price is hard to deny. pic.twitter.com/q3RJ1i2blk

— filbfilb (@filbfilb) November 1, 2023

Bticoin halving’ine 180 günden az bir süre kalması sebebiyle, varlığın fiyatının 100.000 dolara çıkacağı tahminleri daha yaygın hale gelmiş durumda.

Bazı isimler, yaklaşmakta olan halving’in şu ana kadarki en önemli halving olacağını söylerken, tersini düşünenler de mevcut. 

Bitcoin birikimi artıyor

Yatırımcılar, varlıklarını artırarak BTC’ye olan güvenini ortaya koydu. Zincir içi analistler, büyük yatırımcıların daha fazla BTC alabilmek için stablecoin kullandığını ortaya koydu.

Daha da önemlisi, Bitcoin balinaları birikim yapmaya devam etti. Bu eğilimler, geçmişte BTC rallisini başlatan önemli unsurlar arasında yer aldı. 

Bitcoin: Birikim Eğilimi Puanı. Kaynak: Glassnode

Glassnodes verileri, Bitcoin Biriktirme Eğilim Puanının şu anda bir seviyesinde olduğunu gösterdi. Bu da balinaların BTC biriktirdiğini ortaya koydu.

Bununla birlikte daha küçük cüzdanlar da birikim rekorları kırarak 2023 yılı boyunca yeni zirvelere ulaşmayı başardı. 

Bitcoin ETF onayı muhtemel görünüyor

ABD’de Bitcoin ETF’lerini çevreleyen tartışma ivme kazanmış durumda.

Bloomberg’ün ETF analistleri, Bitcoin ETF onayı olasılığını yüzde 65’e yükseltti. ETF, onaylanması halinde daha fazla kurumsal yatırımcının sektöre girmesine neden olacak niteliğe sahip durumda.

Main take away of today: Bitcoin makrket Cap went up by more than $50 billion in minutes, and very likely the money flowing into Bitcoin were less than $500 million (ratio 100:1)

A former Blackrock Director said that we can expect $150-200 billion flowing into Bitcoin in 3…

— Alessandro Ottaviani (@AlexOttaBTC) October 16, 2023

Hizmet sağlayıcı Ernst & Young (EY), potansiyel bir onayın büyük bir talep yaratacağına inanıyor.

Piyasa duyarlılığı yükselişte

Yatırımcı duyarlılığını gösteren Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, 72 seviyesine yükseldi ve piyasada hakim olan açgözlülüğünün arttığını gösterdi.

Korku ve Açgözlülük Endeksi, 72 puanla açgözlülüğü işaret ediyor. Kaynak: Alternative.me

Piyasa duyarlılığındaki bu değişim, geçmişte fiyat yükselişlerinin habercisi olmuştu. Bu seviye, Bitcoin’in 69.000 dolara ulaşarak ATH yaptığı Kasım 2021’den bu yana en yüksek seviye oldu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in boğa rallisine başlayacağını destekleyen dört faktör
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!