FTX’in cüzdanlarından bir haftada 78 milyon dolar değerinde kripto varlık taşındı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahkeme kararıyla FTX hakkındaki tasfiye süreci, FTX’in haftada 50 milyon dolardan başlayarak haftalık gruplar halinde yaklaşık 3,4 milyar dolar değerinde kripto varlığını satmasını içeriyor. 
FTX ve Alameda Research’e bağlı kripto cüzdanları, 1 Kasım itibarıyla çok sayıda kripto borsasına farklı altcoin’ler halinde 13 milyon doların üzerinde kripto para transferi gerçekleştirdi.

Zincir üstü analiz firması Spotonchain’in verilerine göre FTX cüzdanı ilk olarak 8,12 milyon dolar değerindeki altcoin’leri Coinbase’e aktardı. Bu altcoin’ler arasında 4,85 milyon dolar değerinde 46,5 milyon GRT, 2,3 milyon dolar değerinde 972.073 RNDR ve 967 bin dolar değerinde 708.1 MKR yer alıyor.

Coinbase’de FTX ve Alameda bağlantılı kripto para yatırma işlemleri. Kaynak: SOC

FTX ve Alameda Research’ün cüzdan adresleri, bu işlemden yaklaşık olarak üç saat sonra Binance ve Coinbase’e 5,49 milyon dolarlık bir transfer daha gerçekleştirdi. Bu işlemde en yüksek değere sahip ilk üç varlık 2,64 milyon dolar değerinde 1,14 milyon dYdX (DYDX), 1,05 milyon dolar değerinde 192,888 Axie Infinity (AXS) ve 522,000 dolar değerinde 5,858 Aave (AAVE) oldu.

#FTX and #Alameda Research further deposited $5.49M worth of 6 assets $AAVE, $ALICE $AXS, #C98, $DYDX, $ZRX, to #Binance and #Coinbase ~30 mins ago.

Top 3 include:
1.14M $DYDX ($2.64M)
192,888 $AXS ($1.05M)
5,858 $AAVE ($522K)

Overall, #FTX and #Alameda Research have… https://t.co/Rw0PnalH6G pic.twitter.com/JPbIXZJPzv

— Spot On Chain (@spotonchain) November 1, 2023

1 Kasım’daki 13,1 milyon dolarlık fon hareketinden önce, kripto analiz şirketi Nansen, geçen hafta farklı kripto borsalarında çeşitli kripto paralar cinsinden milyonlarca paranın yatırıldığı FTX bağlantılı birkaç cüzdan hareketini ortaya çıkarmıştı. İlk olarak 8,1 milyon dolar değerindeki bir grup altcoin Binance’e taşındı. Nansen, bu durumu FTX ve Alameda’ya bağlı cüzdanlarda kalan 24,3 milyon dolar değerindeki varlıkların Binance ve Coinbase’e yatırıldığını tahmin etti.

Separate from the initial $8.6M moved:

– 2.2M USD LINK
– 1M USD AAVE
– 2M USD MKR
– 3.4M USD ETH

We have discovered a further $24.3M that has left wallets linked to FTX and Alameda which has been deposited into Binance and Coinbase

But that’s not all… pic.twitter.com/Dru4MysxfQ

— Nansen (@nansen_ai) October 27, 2023

31 Ekim’de FTX, 56 milyon dolar değerinde 1,6 milyon Solana’nın SOL stake edilmemiş ve bilinmeyen bir cüzdana gönderdi. FTXve Alameda’ya bağlı 32 milyon dolar değerindeki diğer 930 bin adet SOL, başka bir bilinmeyen cüzdana taşındı.

930k $SOL moves from @FTX_Official and @AlamedaResearch Solana wallets over last 3 days to wallet 5RAHK.

Is this @novogratz wallet at @galaxyhq Galaxy Investment Partners?

930k $SOL from FTX and Alameda passed through this wallet to wallets:

-3ADzk
-5sTQ5
-Ca469
-8CAAy… pic.twitter.com/LXecevHUqz

— MartyParty (@martypartymusic) October 31, 2023

Spotonchain tarafından toplanan veriler, geçen hafta FTX ve Alameda cüzdanlarından kripto borsalarına toplam 78 milyon dolar değerinde varlığın taşındığını gösteriyor.

FTX tarafından borsalara gönderilen toplam kripto varlıklar. Kaynak: SOC

FTX bağlantılı cüzdanlar, mahkeme kararıyla aşamalı tasfiye sürecinin ardından geçtiğimiz ay boyunca altcoin’lerini kripto borsalarına göndermeye devam etti. Mahkeme emri, FTX’in önceden belirlenen kurala uygun olarak haftalık gruplar halinde bir yatırım danışmanı aracılığıyla 3 milyar doların üzerinde dijital varlıkları satmasına izin veriyor.

Kademeli tasfiye süreci, FTX’in haftada 50 milyon dolar değerinde varlık satmasına ve bunu takip eden haftalarda 100 milyon dolarlık bir üst sınıra ulaşmasını sağlayacak. Mahkeme onayından sonra alacaklılar komitesi ve geçici komitenin önceden yazılı onayı ile üst sınır, haftada 200 milyon dolara kadar artırılabilecek.

İlginizi çekebilir: SBF, kapalı kapılar ardında regülatörlere karşı ağır ifadeler kullandı

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX’in cüzdanlarından bir haftada 78 milyon dolar değerinde kripto varlık taşındı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!