Warren Buffett’ın ‘kripto hisseleri’ Apple ve Amazon’u geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Warren Buffett kripto paraları ve Bitcoin’i hâlâ “fare zehirinden beter” olarak görse de 2023 yılında kripto dostu bir bankadaki pozisyonundan büyük kârlar elde etti.

Warren Buffett’ın yatırımı 2023’te 130 milyon dolar kâr getirdi

“Omaha Kahini”, Brezilya merkezli bir fintech şirketi ve kripto dostu Nubank’ın sahibi Nu Holdings’in 107 milyon dolarlık hissesini 2021 yılında iki ayrı turda Berkshire Hathaway firması aracılığıyla satın aldı.

Berkshire, Haziran 2021 tarihinde Nu Holdings’e 500 milyon dolar yatırım yaptı ve Aralık 2021 tarihinde hissesini 250 milyon dolar artırdı. Şirket, 2023 yılının ikinci çeyreğindeki kazanç raporuna göre o zamandan beri tek bir hisse bile satmadı.

Nu hisse fiyatı yılbaşından bugüne (YTD) yaklaşık yüzde 106 artış gösterdi. Berkshire’ın elinde bulunan Nu hisselerinden hiçbirini satmadığı varsayılırsa Buffett’ın 750 milyon dolarlık pozisyonu şu anda yaklaşık 879,50 milyon dolar değerinde. Şubat 2022 tarihindeki fiyat zirvesinde ise pozisyonun değeri 1 milyar doların üzerindeydi.

Nu günlük grafik. Kaynak TradingView

Nubank neden kripto dostu?

Nubank ilk olarak 1,35 milyonu aşkın kullanıcıya kripto hizmetleri sunduğu için kripto dostu olarak anılmaya başlandı. Bu nedenle Nubank’a yatırım yapmak, kripto para endüstrisine dolaylı yoldan yakın durmak olarak değerlendirildi. 

Firmanın bünyesinde Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) ürünü sunan bir ticaret platformu Easynvest ve BTC ile Ether ticareti sağlayan bir dijital finansal hizmetler platformu Nubank bulunuyor. Nubank ayrıca Polygon blokzincirinde bir token da oluşturdu.

Bunlara ek olarak Nu Holdings, Mayıs 2022 tarihinde nakit varlıklarının yüzde 1’ini Bitcoin’e çevirdi.

Nubank o dönemde yaptığı açıklamada, “Bu hareket, şirketin Bitcoin’in bölgedeki finansal hizmetleri değiştirme potansiyeline olan inancını pekiştiriyor” diyerek durumu açıklamıştı. 

Nubank, Brezilya’da 80 milyondan fazla müşterisiyle Latin Amerika’nın en büyük fintech bankası olmayı sürdürüyor.

Nu, Apple ve Amazon hisselerini ezdi geçti

Nu hisselerinin altında performans gösteren Buffett’ın diğer büyük hisseleri Amazon ve Apple, sırasıyla yüzde 54,65 ve yüzde 36 değer kazandı. Apple, Eylül 2023 itibarıyla Berkshire Hathaway’in 354 milyar dolarlık yatırım portföyünün yaklaşık yüzde 45’ini oluşturdu ve şirketin sahip olduğu en büyük hissesi olmaya devam etti.

Nu ayrıca Berkshire Hathaway’in yıllık yüzde 9,25 yükselen hisselerinden daha iyi bir performans gösterdi.

Nu, Amazon, Apple ve Berkshire Hathaway YTD grafiği. Kaynak: TradingView

Bitcoin performansı Nu hisselerini yakaladı

Bitcoin bu yıl nihayet Nu hisselerinin fiyat performansını yakalamayı başardı. BTC fiyatı “Uptober” ve Bitcoin ETF coşkusuyla ortasında yüzde 106 arttı.

Nu ve BTC/USD performans grafiği. Source: TradingView

İlginç bir şekilde, Bitcoin’in geçtiğimiz haftalarda Nu’yu yakalarken gösterdiği hızlı yükseliş, BTC’nin Ekim ayında borsalarla korelasyonunu kaybetmesiyle aynı zamana denk geldi.

Bu durum genelde bir yükseliş işareti görülse de bazı yorumcular Bitcoin ETF “umudunun” şu anda BTC fiyat artışı arkasındaki itici güç olduğunu savundu.

Indeed. Lots of historical data that shows bitcoin is tightly correlated to the stock market. The recent “decoupling” is driven imo by hopium over the ETF. But a significant downturn in stocks will bring BTC back to earth. pic.twitter.com/5hk523j3Gp

— Joe Carlasare (@JoeCarlasare) October 26, 2023

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Warren Buffett’ın ‘kripto hisseleri’ Apple ve Amazon’u geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!