Terra LUNA’dan SEC Davası İçin ABD’ye Talep: Suçlamalar Düşürülsün!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terra (LUNA) kurucusu Do Kwon’un avukatları, SEC tarafından açılan davanın reddedilmesini ve sürecin daha fazla uzamadan bir sonuca varmasını talep etti.

Karadağ’da tutukluğu devam eden Do Kwon’un avukatları, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) rest çekti. Avukatlar, iki yıl süren soruşturma, 20’den fazla ifade ve iki milyon sayfadan fazla belgenin SEC’yi tatmin edemediğini belirtirken mahkemeden düzenleyici kurum tarafından sunulan suçlamaların düşürülmesini ve davanın bir özet karara bağlanmasını istedi.

SEC, geçtiğimiz şubat ayında çöken stablecoin Terra USD’nin (UST) ihraççı şirketi Terraform Labs’e ve şirketin kurucusu Do Kwon’a birden fazla suçtan dava açmıştı.

SEC’nin tüm bu süreç boyunca Kwon ve Terraform Labs cephesinin kayıt dışı menkul kıymet satışı yaptığını kanıtlayamadığını belirten avukatlar, mahkeme sürecinin özet karara bağlanması ve daha uzun bir duruşma sürecine geçilmemesi yönünde talebinde bulundu.

New York Güney Bölgesi’ndeki davaya bakan Yargıç Jed Rakoff, daha önce Do Kwon’un avukatlarından davanın düşürülmesine yönelik gelen talebi geri çevirmişti.

Açıklamalarında yanlış bir şey yapmadıklarını özellikle belirten avukatlar, LUNA iflasının FTX ve Celsius gibi iflaslara benzetilmesinin de hatalı olduğunu savundu.

Ayrıca iddia edilenin aksine ne Kwon’un ne de Terraform Labs ekibinin müşteri fonlarını İsviçre bankalarına kaçırmadığı vurgulandı:

Daha çirkin bir örnek olarak bu davayı FTX, Celsius ve müşteri fonlarının çalınmasını içeren diğer davalara benzetmek için şeffaf bir girişimde bulunan SEC, bizlerin kişisel kazanç için milyonlarca doları gizlice İsviçre banka hesaplarına taşıdığımızı iddia ediyor.

Avukatlar eylül ayında sonunda yaptıkları bir açıklamada Karadağ’da süresiz olarak gözaltında tutulan Do Kwon’un ABD’ye getirilip ifade vermesinin imkansız olacağını savunmuştu.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Terra LUNA’dan SEC Davası İçin ABD’ye Talep: Suçlamalar Düşürülsün!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!