Milyar Dolarlık Kripto Para Borsası Rezervlerinin Durumunu Açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En büyük kripto para borsalarından OKX tarafından paylaşılan rapora göre borsanın rezervleri, aşırı teminatlandırılmış durumda.

OKX tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre şirket, on ikinci rezerv kanıtını başarıyla düzenledi.

Şirketin rezervlerinde BTC, ETH ve USDT cinsinden 12,5 milyar dolar bulunduğu, bunun kullanıcılara ait varlıkların toplam değerinin %103’üne denk geldiği belirtildi. Açıklamaya göre bu bilgi, blockchaindeki OKX cüzdanları üzerinden kamuya açık şekilde teyit edilebilir.

Borsalar, rezervlerini bu şekilde aşırı teminatlandırarak alacakların ödenememesi, piyasada düşüş yaşanması gibi risklere karşı önlem alabiliyorlar.

Kripto para borsaları tarafından yayımlanan rezerv kanıtları, geçen sene FTX’in çöküşünden sonra önem kazandı. Bu raporlar sayesinde müşteri fonlarının nasıl kullanıldığına ilişkin şeffaflık sağlanabiliyor.

OKX tarafından birkaç ay önce düzenlenen ankete göre kullanıcıların %67’si, borsaların aylık olarak rezerv kanıtı paylaşmasının önemli olduğunu düşünüyor.

CoinGecko verilerine göre OKX, son 24 saat içerisinde 1,3 milyar dolardan fazla işlem hacmi kaydetti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Milyar Dolarlık Kripto Para Borsası Rezervlerinin Durumunu Açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!