Efsanevi Amerikalı yatırımcıdan ‘Bitcoin almalıydım’ itirafı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones ile yaptığı bir röportaj sırasında Bitcoin’i kendi “markasını” oluşturduğu için övdü. Milyarder yatırımcı Stanley Druckenmiller Bitcoin’i övdü. Son 15 yılda bir “marka” oluşturduğu için Bitcoin’e teşekkür eden milyarder, BTC sahibi olmadığını ancak olması gerektiğini itiraf etti.

Stanley Druckenmiller, Bitcoin hakkındaki son düşüncelerini 30 Ekim’de hedge fon yöneticisi Paul Tudor Jones ile yaptığı bir röportajda paylaştı. Druckenmiller, Bitcoin ile altın arasında karşılaştırmalar yaptı. Şunları söyledi:

70 yaşındayım. Altın sahibiyim. Bitcoin’in yükselişine şaşırdım ama gençlerin ona bir değer saklama aracı olarak baktıkları açık çünkü onunla bir şeyler yapmak çok daha kolay. Bitcoin, 17 yıldır benim için bir marka. Altını seviyorum çünkü o da 5 bin yıllık bir marka.

Yani ikisini de seviyorum. Dürüst olmak gerekirse hiç Bitcoin’im yok ama olmalıydı diye düşünüyorum.

Stanley Druckenmiller is one of the most successful hedge fund managers on Wall Street and is worth $6,200,000,000.

He says, “Young people look at #bitcoin as a store of value. It’s a brand. I like it. I dont own any, but I should”pic.twitter.com/DXjrnvE1Qc

— Documenting ₿itcoin (@DocumentingBTC) October 30, 2023

Druckenmiller’ın daha önce Bitcoin’i vardı. Ancak Eylül 2022’de verdiği bir röportajda, merkez bankalarının sıkılaştırma önlemleri alması üzerine elindeki mevcut Bitcoin’i sattığını açıkladı. Bununla birlikte, milyarder insanların merkezi bankacılık sistemine inancını kaybetmesi durumunda dijital varlık sektörünün gelişeceğini söyledi. Buna örnek olarak da 2022’nin ortalarında İngiliz sterlininin düşmesinin ardından İngiltere Merkez Bankası’nın düştüğü durumu örnek gösterdi.

Kripto paraların bir Rönesans’ta (yeniden doğuş) büyük bir rol oynayacağını görebiliyorum çünkü insanlar merkez bankalarına güvenmeyecekler.

Amerikalı milyarder Druckenmiller ve yatırımları

Druckenmiller 1981 yılında kurduğu Duquesne Capital Management’ı 2010 yılında kapattı. Bu fon, bu süre zarfında yıllık ortalama yüzde 30 getiri elde etti ve hiçbir yılı düşüşle kapatmadı.
Druckenmiller’ın yatırım felsefesi bir grup hisse senedini uzun süreli ve bir grup hisse senedini kısa süreli elinde tutmak. Piyasaların yükseldiği ve düştüğü zamanlarda ise vadeli işlem yapmak için kaldıraç kullanmak etrafında dönüyordu.

Ayrıca milyarder, blokzincir teknolojisini övmeye devam ediyor ve defter tabanlı bir sistemin gelecekte dünyanın rezerv para birimi ABD dolarının yerini alabileceğini öngörüyor. Druckenmiller 2021’de Ethereum’un “Facebook’tan önceki Myspace” gibi olduğunu söylemişti ve milyardere göre Ether, eninde sonunda BTC’nin yerine geçecekti.

Wall Street şirketleri arasında Bitcoin’e yönelik duyarlılık geçen yıl arttı. Özellikle de büyük finans şirketlerinin önerdiği Bitcoin borsa yatırım fonu başvuruları bunu kanıtlıyor.
Ancak kripto para sektörü hala eleştirilmeye devam ediyor.

Charlie Munger has called bitcoin Rat Poison.

Warren Buffett has called it Rat Poison Squared.

But here’s the thing.

If Rat Poison is a BIG *negative* (eg, -1,000,000), shouldn’t Rat Poison Squared be an EVEN BIGGER *positive* (eg, +1,000,000,000,000)?

It’s just math, folks! pic.twitter.com/UYobxYU08L

— 10-K Diver (@10kdiver) July 2, 2021

Tanınmış deneyimli yatırımcılar Warren Buffett ve Charlie Munger uzun zamandır Bitcoin ve kripto paraları “fare zehri” olarak değerlendirerek bunları hiçbir değer üretmeyen bir varlık sınıfı olarak değerlendiriyor.

İlginizi çekebilir: Bitcoin için yeni boğa rallisi yolda mı?

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Efsanevi Amerikalı yatırımcıdan ‘Bitcoin almalıydım’ itirafı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!