‘Bitcoin yarılanması arz şokuna neden olmayacak’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hollandalı kripto para borsası Bitvavo’nun patronu Mark Nuvelstijn, piyasa dinamiklerinin 2024 yılında Bitcoin’e yönelik artan talebi karşılayacağına inandığını belirtti.

Hollanda merkezli kripto para borsasının kurucu ortağı Mark Nuvelstijn, Barselona’da düzenlenen European Blockchain Convention sırasında Cointelegraph’a verdiği demeçte Bitcoin ile ilgili piyasa hareketlerini değerlendirdi.

Nuvelstijn, borsaların kullanıcılardan gelen talebi karşılamak için yeterli Bitcoin arzına sahip olacağına inandığını ifade etti:

Talep artarsa fiyat da artacak ve fiyatla talep arasında bir denge oluşana kadar fiyat artmaya devam edecektir.

Nuvelstijn, borsaların alım satım taleplerini karşılamak için BTC bulamamasından endişe duymadığını da sözlerine ekledi:

Bir platform olarak bu durumdan bağımsızız. Biz sadece alım satımları mümkün kılmak için alım ve satım emirlerini eşleştiriyoruz. Bitcoin için talebin fazla olması bu sektör için sadece iyi bir şey olabilir.

Nuvelstijn ayrıca geçtiğimiz yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına ve bunların onaylanması durumunda Bitcoin değeri üzerindeki olası etkilerine de değindi:

Kripto piyasasın olan ilginin giderek arttığını görüyoruz. Geçtiğimiz iki hafta içinde Bitcoin fiyatının ne kadar hızlı arttığını gördük. Yüzde 20 ya da 30 arttı ki bu çok büyük bir sıçrama.

Bitcoin yarılanmasının potansiyel etkileri

Bitvavo, web trafiğinin yanı sıra platformlarını ziyaret eden ve uygulamalarını kullanan müşteri sayılarında da artış yaşandığını bildirdi. Borsa bünyesine yeni müşteriler katılsa da bu rakamların 2021’de gördüğü seviyelerin hala altında olduğunu ekleyen Nuvelstjin şunları söyledi: 

Bahsettiğiniz gibi, ETF’ler henüz onaylanmadı, değil mi? Yani bu bir ön etkinlik diyebiliriz. Etkinliğin kendisinin hala gerçekleşmesi gerekiyor.

Nuvelstijn ayrıca, Bitvavo’nun ana pazarlarının Hollanda ve Belçika olmaya devam edeceğini ancak Fransa, İspanya ve İtalya gibi bölgelere de istikrarlı bir şekilde genişlemeyi hedeflediğini açıkladı ve Avrupa Birliği Kripto Varlık Düzenlemelerinin (MiCA) pazar olgunluğunu ve iş yapma kolaylığını artıracağına inandığını dile getirdi:

Düzenlemeler ile Avrupa pazarı açılacak ve artık her ülke için ayrı bir lisansa ihtiyacınız olmayacak. Düzenleme her şeyi daha uyumlu hale getirecek, böylece kolayca sınır ötesi iş yapılabilecek.

Nuvelstijn ayrıca MiCA’nın kripto para şirketlerinin daha fazla finansal hizmet sunmasına olanak tanıdığını savundu ve geleneksel finansal düzenlemelerle karşılaştırmalar yaptı:

Kripto şirketlerinin finansal hizmetler sunması ve finansal hizmetlerin kripto hizmetleri sunması daha kolay olacak. İş modellerinin daha fazla iç içe geçtiğini göreceğiz.

Temmuz 2023 tarihinde bir Standard Chartered analistinin hazırladığı rapor, Bitcoin’e yönelik artan kurumsal talebin, madencilik karlılığının artmasıyla bir araya gelmesinin BTC fiyatını yıl sonuna kadar 120 bin dolar civarına çıkarabileceğini ve bunun da kazılan coin’lerin satılması ihtiyacını azaltacağını öne sürdü.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
‘Bitcoin yarılanması arz şokuna neden olmayacak’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!