Kraken, Kanada’daki bazı kripto işlemlerini askıya alacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cointelegraph ile paylaşılan müşteri e-postasına göre Kraken, USDT, DAI, WBTC, WET ve WAXL ile ilgili tüm işlemleri askıya alacak. 

Kraken sözcüsü, Cointelegraph’ın yorum talebine verdiği yanıtta, “Kripto sektöründeki en yüksek uyumluluk standartlarını karşıladığımızdan emin olmak için platformumuzdaki varlıkları sürekli izliyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

Sözcünün açıklamasına göre:

“Kanada’daki son mevzuat değişiklikleri uyarınca ve CSA ve OSC ile yapılan kapsamlı istişarelerin ardından müşterilerimize USDT, DAI, WBTC, WETH ve WAXL işlemlerini yakında askıya alacağımızı bildirdik.”

Askıya alma işlemleri Kanadalı kullanıcıları şaşırtmayabilir çünkü 2023 yılı boyunca bu tip kararlar sıklıkla alındı. Coinbase, geçtiğimiz ağustos ayında USDT, DAI ve RAI işlemlerini durdurduğunu açıkladı. 

Yaşanılan bu tip zorluklar, kripto borsalarının ülkeden çekilmesine de zemin hazırladı. Binance, ülkeden çekilme kararı aldığını açıklarken, OKX de haziran ayında ülkedeki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. 

Kraken, şu anda benzer bir karara imza atacak gibi görünmüyor. 

E-postaya göre, 30 Kasım itibarıyla söz konusu varlıklar için mevduat ve ticaret işlemler sona erecek. Ardından 4 Aralık’tan itibaren kullanıcılar, artık ilgili varlıklarda para çekme işlemi gerçekleştiremeyecek. 

E-postanın son kısmında, 5 Aralık itibarıyla kalan tüm varlıkların “geçerli piyasa kuru” üzerinden ABD dolarına çevrilerek kullanıcıların hesaplarına aktarılacağını duyurdu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kraken, Kanada’daki bazı kripto işlemlerini askıya alacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!