ABD’den Binance ve Tether’in Acil İncelenmesi İçin Çağrı: Açıklama Gecikmedi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li milletvekilleri, dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ve Tether’in (USDT) Hamas’a ne derece yardımda bulunduğunu tespit etmek amacıyla acil soruşturma çağrısında bulundu.

ABD’li milletvekilleri Cynthia Lummis ve French Hill 26 Ekim tarihinde yayınlanan bir mektupta, Binance ve Tether‘in Hamas’a muhtemel yardımlarıyla ilgili ABD Adalet Bakanlığı’na (DOJ) soruşturma çağrısında bulundu.

Milletvekilleri, Binance’e Tether’in Hamas’ı desteklemek için maddi olarak nasıl bir yardımda bulunduğunun ve kaynak sağladığının iyice incelenmesini talep etti.

Lummis ve Hill ayrıca mektupta şu ifadelere yer verdi:

İsrail’i hedef alan teröristlere sağlanan fon kaynaklarının kesilmesi için Binance ve Tether’e karşı hızlı bir şekilde harekete geçilmesini destekliyoruz.

Milletvekilleri Başsavcı Merrich Garland’a yazdığı mektupta, Binance’in suçluluk düzeyini belirten bir karar alınmasını ve Tether’in yasa dışı faaliyetlerine ilişkin soruşturmanın hızlıca sonuçlandırılmasını istedi.

Wall Street Journal 10 Ekim tarihli haberinde Hamas, Filistin İslami Cihat Hareketi ve Hizbullah’ın bir yılı aşkın süredir kripto paralar aracılığıyla fon topladığına yer vermişti. Bunun üzerinde ABD milletvekilleri Joe Biden’ı bununla mücadele etmeye çağırmıştı.

Blockchain analiz firması Elliptic tarafından ortaya konulan veriler bu durumun böyle olmadığını belirtir nitelikte bulunuyor. Firmaya göre 7 Ekim’de İsrail’e yapılan saldırıdan bu yana Hamas’a 21.000 dolarlık kripto para bağışı geldi ve bunun büyük kısmı donduruldu.

Söz konusu mektup içerisinde iki veri de yer alsa da milletvekilleri net bir soruşturmanın gerekli olduğunu vurguladı. Öte yandan iki senatör de kripto karşıtı bir tavır izlemeyerek teknolojinin inovasyonu teşvik edebileceğini ifade etti.

Tether’den yanıt gecikmedi

Tether, soruşturma çağrısının hemen üzerine bir yanıt vererek kesin olmayan verilerle gereksiz endişe yaratıldığını ifade etti.

Şirket ayrıca yetersiz müşteri tespiti ve eksik tarama yapıldığını belirten ifadeleri açık bir şekilde reddederken Banka Gizlilik Yasalarını ihlal ettiğine dair hiçbir kanıtın olmadığını vurguladı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’den Binance ve Tether’in Acil İncelenmesi İçin Çağrı: Açıklama Gecikmedi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!