Bloomberg Analisti Bitcoin Altının Yerini Alabilir Dedi: İlişki Tersine Dönüyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, altın üzerindeki pazar payının Bitcoin’e (BTC) kaymaya başladığını açıkladı.

Deneyimli isim Mike McGlone, 25 Ekim Çarşamba günü yaptığı bir sosyal medya paylaşımında Bitcoin, altın ve spot ETF sürecine dair konuştu. McGlone spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayının yaklaşmasıyla birlikte altının, dijital alternatifi olan Bitcoin’e yer açtığını verilerle gözler önüne serdi.

Altın ETF ürünleri ve federal fonlama oranlarındaki düşüşü grafiklendiren Mike McGlone, ETF etkisinin yatırımcıları Bitcoin’e mıknatıs gibi çektiğini ima etti. Bununla birlikte Bitcoin’in ABD merkezli hisse senetleri ve tahvillere karşı son dönemde güçlü bir performans sergilediğini hatırlatan uzman, geleneksel piyasalarda yaşanan düşüşün aksine kripto para piyasasındaki yükselişin olumlu bir sinyal olabileceğini ifade etti.

Öte yandan reel fai̇z ri̇ski̇ndeki gerilemenin 2015 yılındaki altın grafiğinin dip seviyesiyle benzerlik gösterdiğini öne çıkaran deneyimli isim, başta ABD olmak üzere makroekonomik ortamın giderek kızışabileceğine ve bu durumun Bitcoin’i daha fazla parlatabileceğine işaret etti.

Tüm bu faktörler ışığında Bitcoin’in altından pazar payı kopardığını ve bunun zaman içerisinde genişleyebileceğini belirterek kripto para piyasası için olgunlaşma ve çeşitlenme öngördü:

Bitcoin ETF’inin yaklaşmasıyla birlikte altın dijital alternatifine yer açıyor.  Altın ile bağlantılı borsada işlem gören fonlarda azalma görülürken Bitcoin yakında piyasaya sürülecek spot ETF’lerin etkisiyle hacim kazanıyor. Bu Bitcoin’in altının yerini alabileceğine dair bir işaret olabilir. Özellikle ABD’deki durgunluk durumunda altına ilişkin yükseliş yönlü beklentimiz devam ediyor ancak Bitcoin’in hisse senetleri ve tahvillere karşı son dönemdeki farklı gücü olgunlaşma ve çeşitlenme gösteriyor.

Bitcoin-altın ilişkisi tersine dönüyor

Analist yakın tarihli başka bir gönderisinde ise Bitcoin ile altın arasındaki ilişkinin tersine döndüğünü ifade etti. Analist, 2020 yılına kadar Bitcoin’in altına karşı artan direncinin şu günlerde kalıcı bir temel oluşturabileceğini belirtirken spot Bitcoin ETF onayının Bitcoin’in sağlam adımlarla ilerlemesine katkıda bulunacağını savundu:

Verileri bize Bitcoin-altın oranının yükselmesi ve kripto volatilitesinin altına karşı düşüş trendinde olduğunu gösteriyor. ETF beklentisiyle artan hacim, Bitcoin’in 260 günlük volatilitesini altınınkine benzer şekilde yukarı itebilir. Spot Bitcoin’inin ETF’inin kaçınılmaz onayı, ana akıma doğru ilerlemeye devam ettikçe Bitcoin’in temellerine katkıda bulunacaktır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bloomberg Analisti Bitcoin Altının Yerini Alabilir Dedi: İlişki Tersine Dönüyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!