ABD’li düzenleyici kurumdan BlackRock’a 2,5 milyon dolarlık ceza

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEC’in dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’a yönelik suçlamaları, spot Bitcoin ETF’inin yeniden listelendiği gün geldi. Bununla birlikte DTCC’den bir sözcü, BlackRock spot Bitcoin ETF’sinin Ağustos ayından beri DTTC listesinde olduğunu açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu yatırım danışmanı BlackRock Advisors’ı halka açık fonun önemli bir kısmını oluşturan eğlence sektöründeki yatırımlarını yanlış bir şekilde aksettirmekle suçlayarak 2,5 milyon dolar para cezasına çarptırdı.

SEC’in dosyasına göre, BlackRock Multi-Sector Income Trust (BIT) 2015 ve 2019 yılları arasında Aviron Group adlı bir baskı ve reklam şirketine büyük miktarda yatırımlar yaptı.

BlackRock’ın, iştirakleri Aviron Group hakkında yatırımcılara kamuya açık olarak sunulan yıllık ve altı aylık raporlarında “çeşitlendirilmiş finansal hizmetler” sağladığını iddia etti. SEC ayrıca BlackRock’ın Aviron’un faiz oranını gerçekte olduğundan daha yüksek olarak yanlış beyan ettiği iddiasında bulundu. Ancak BlackRock, bu hataları 2019 yılında fark ederek sonraki yıllarda Aviron’un yatırımıyla ilgili bilgileri düzeltti.

SEC’de icra bölümünün varlık yönetimi birimi eş başkanı Andrew Dean, yatırım danışmanlarının yönettiği fonların varlıkları hakkında doğru bilgiler sağlama sorumluluğu olduğunu ve “BlackRock’ın Aviron yatırımında bunu başaramadığını” söyledi.

BlackRock yanlış yatırım sözleşmesi için 2,5 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti. Yatırımın kripto ekosistemiyle ilgisi olmamasına rağmen, BlackRock önerdiği spot Bitcoin borsa işlem fonu (ETF) için kripto dünyasının ilgi odağında bulunuyor.

SEC’nin BlackRock hakkındaki suçlamaları, spot Bitcoin borsa işlem fonunun Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) listesinde yer almasıyla aynı günde gerçekleşti. Bu durum da  birçok kişi spot Bitcoin ETF onayının yakın olduğunu düşünmeye yöneltti. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, DTCC listesinin kripto ETF’sini piyasaya sürmenin bir parçası olduğunu söyledi.

iShares Bitcoin ETF’nin DTCC’de listelenmesi. Kaynak: DTCC

DTCC listesinin hemen ardından spot Bitcoin ETF’i platformdan kaldırıldı ve birkaç saat içinde yeniden listedeki yerini aldı. Bu da kripto topluluğu arasında karmaşaya neden oldu. Ancak bir DTCC sözcüsü daha sonra iShares Bitcoin ETF’nin platformda Ağustos ayından beri listelendiğini doğrulayarak bu hareketin herhangi bir düzenleyici onayın göstergesi olmadığını belirtti.
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li düzenleyici kurumdan BlackRock’a 2,5 milyon dolarlık ceza
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!