Vodafone, Uluslararası Ticaret Denemesinde Bu Altcoin ile Birlikte Çalıştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vodafone Digital Asset Broker (DAB), Chainlink ile birlikte blockchain teknolojisinin uluslararası ticarette nasıl kullanılabileceğini gösteren bir çalışma yaptı.

Vodafone’un Digital Asset Broker (DAB) platformu, “32 trilyon dolarlık global ticaret ekosistemindeki” bazı sorunları çözmek için Sumitomo Corporation, Chainlink Labs ve InnoWave ile ortak bir kavram kanıtlama çalışması yaptı.

Projeye katılan şirketler, IoT cihazları arasında uyum sağlayabilmek için Chainlink’in Cross-Chain Interoperability Protocol’ü (CCIP) ile DAB’ı kullandı.

Çalışmanın amacı, kritik ticari belgelerin çeşitli platformlar ve blockchainler arasında sorunsuz bir şekilde transfer edilebileceğini göstermekti.

Vodafone DAB CEO’su Jorge Bento, çalışmayla ilgili şunu söyledi:

“Vodafone DAB ve Chainlink, bu platformların geleneksel piyasalarla ileri düzey merkeziyetsiz platformları bir araya getirerek, (bu alandaki) uyumsuzluklar denizinin nasıl geçilebileceğini gösteriyor.”

Uluslararası ticarette bu platformların kullanılması, veri alışverişini daha kolay hale getiriyor. Örneğin bir yük gemisi, yangın çıkması halinde DAB ve CCIP aracılığıyla akıllı sözleşmelere otonom şekilde veri aktarıp, sigorta sürecini başlatabiliyor.

Vodafone DAB, yaptığı bu işbirliği kapsamında ayrıca Chainlink ağına node (düğüm) operatörü olarak dahil oldu.

 

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Vodafone, Uluslararası Ticaret Denemesinde Bu Altcoin ile Birlikte Çalıştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!