ETF rüzgarı BTC'ye yaradı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin, 2022 Mayıs’ından beri ilk defa 35 bin dolar barajını aştı.

The price of Bitcoin (BTC) broke through the $35,000 mark for the first time since May 2022, marking a staggering gain in the past 24 hours.

Bitcoin (BTC) fiyatı 35 bin doları geçerek Mayıs 2022’den beri en yüksek seviyesine ulaştı. 

TradingView verilerine göre Bitcoin (BTC), 34 bin doları aştıktan iki saatten daha az bir sürede 35 bin 300 dolara kadar yükselmiş durumda. Bu yazı kaleme alınırken Bitcoin 34 bin dolardan işlem görüyor. 

Bitcoin’in fiyatı 24 Ekim’de 35,300 dolara kadar yükseldi Kaynak:TradingViev

Bitcoin fiyatındaki ani yükselişte spot ETF onaylarının yaklaşmasına dair oluşan iyimser havanın ve spot piyasalardaki işlem hacimlerindeki kayda değer artışın payı var. 

BTC’nin yükselişi aynı zamanda BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusuna ilişkin gelişmelerin ardından geldi. 

Analist Scott Johnson, 23 Kasım’da X (eski adıyla Twitter) platformundaki paylaşımında BlackRock’ın spot Bitcoin ETF başvurusunun onayına yorulabilecek iki yeni bilgiye dikkat çekti. 

Johnson, yatırım devi BlackRock’ın özel bir CUSIP lisansı aldığını ve söz konusu sürecin, bu ayın başlarında spot ETF ürünlerinin “tohumlamasını” nakitle yapmaya başlayabileceğini  vurguladı.

Bloomberg’ün kıdemli ETF analisti Eric Balchunas ise konuya ilişkin, ETF’leri tohumlamanın “genelde çok fazla para gerektirmediği” ve bir ETF başlatmaya yeteceğini söyledi. Ancak genel anlamda bu gelişmenin olumlu bir sinyal olduğunu ve “piyasaya sürülme aşamasına” ilişkin işaretlerin verildiğini belirtti. 

Note: Seeding is typically not a lot of money just enough to get ETF going. So I wouldn’t read this as ‘omg Blackrock is buying a ton of bitcoin’ at all but more the fact they doing it and disclosing it shows another step in the process of launching.

— Eric Balchunas (@EricBalchunas) October 23, 2023

Ani yükseliş aynı zamanda Bitcoin’in spot işlem hacmindeki kayda değer büyümenin ardından geldi. CoinMarketCap verilerine göre, bu yazı kaleme alınırken spot işlem hacmi son 24 saatte 35 milyar dolara ulaştı ve aynı döneme kıyasla yüzde 241 artış gösterdi.
 

Bitcoin fiyatı yukarı yönlü hareketinin yarattığı hava, piyasadaki diğer kripto paralara da ivme kazandırdı. Ether (ETH) yüzde 7, Solana (SOL) yüzde 11, Dogecoin yüzde 8 ve Cardano ise yüzde 5 değer kazandı. 

Anlık fiyat hareketlerini kenara bırakırsak, dijital varlık yatırım ürünlerine dört hafta üst üste para girişini gösteren Coinshares verileriyle, kripto paraların ani yükselişi için uygun bir ortam vardı.

Dijital varlık yatırımları haftalık para girişi. Kaynak: Coinshares

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ETF rüzgarı BTC'ye yaradı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!