Bitcoin ETF Başvurularına Ethereum Tarifesi: SEC Tümünü Aynı Anda Onaylayabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Deneyimli ETF analisti Stuart Barton, spot Bitcoin (BTC) ETF başvurularının toplu bir şekilde onaylanacağını belirtti.

Volatility Shares Baş Yatırım Sorumlusu ve kripto para ETF uzmanı Stuart Barton, spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF’ler) için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan tüm başvuruların aynı anda onaylanacağını öne sürdü. Bu, ETF başvurusu yapan kurumlar arasında haksız bir rekabet olmaması adına SEC’nin uygulaması beklenen en olası yöntem olarak birçok kez analistler tarafından dile getirilmişti.

Barton, Volatility Shares’in ilk Ethereum (ETH) vadeli ETF başvurusunu yapan şirket olduğunu fakat SEC’nin tüm Ethereum vadeli ETF başvurularını aynı anda onayladığı için ilk başvurmanın kendilerine bir avantaj sağlamadığını hatırlattı. Deneyimli isim, SEC’nin spot Bitcoin ETF başvuruları için de aynı yolu izleyebileceğini vurguladı:

Ethereum vadeli ETF’i için ilk biz başvurduk ancak tüm başvurular tek seferde onaylandığında ilk hamle avantajını elde edemedik. Bu, SEC tarafından spot Bitcoin ETF’lerine ilişkin değerlendirmelerinde tekrarlanabilecek emsal teşkil eden bir olaydır.

SEC henüz spot Bitcoin ETF başvurularına yönelik incelemelerini sürdürse de özellikle yatırım devi BlackRock cephesinde yaşanan gelişmeler piyasaya ivme kazandırmaya yetti. Son olarak 24 Ekim günü BlackRock’ın iShares spot Bitcoin ETF başvurusunun ABD’nin en büyük borsası Nasdaq’da işlemlerin gerçekleşmesinden sorumlu DTCC‘de listelenmesiyle Bitcoin %10’dan fazla yükseliş yaşamıştı.

Halihazırda Grayscale Investments, Ark Invest, Fidelity ve WisdomTree gibi piyasa devlerinin spot Bitcoin ETF başvuruları, SEC tarafından incelenmeye devam ediliyor.

ABD’de spot Bitcoin ETF’i onaylanırsa geleneksel yatırımcıların da menkul kıymet borsaları üzerinden direkt Bitcoin almak zorunda kalmadan yatırım yapabilmesinin önü açılmış olacak. Bu sayede özellikle kurumsal yatırımcıların Bitcoin özelinde ciddi bir nakit akışı yaratması bekleniyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF Başvurularına Ethereum Tarifesi: SEC Tümünü Aynı Anda Onaylayabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!