Bitcoin ETF Başvuruları İçin Büyük Gelişme: BlackRock Her An Onay Alabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

11 trilyon dolar varlık yöneten yatırım devi Blackrock’ın spot Bitcoin (BTC) ETF başvurusuna ön onay niteliğinde bir listeleme geldi.

Pazartesi gecesi TSİ 02.00 suların spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) cephesinde önemli bir gelişme yaşandı. Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock’ın iShares spot Bitcoin ETF’i ABD’nin en büyük borsası Nasdaq’da işlemlerin gerçekleşmesinden sorumlu DTCC‘de listelendi. Söz konusu listeleme spot Bitcoin ETF’in onaylandığı anlamına gelmese de bir ön onay niteliği taşıyor.

BlackRock’un spot Bitcoin ETF listelemesinin IBTC etiketiyle yapıldığı dikkatlerden kaçmadı. Konu hakkında sosyal medya aracılığıyla açıklamada bulunan Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, DTCC’de gerçekleşen bu listelemenin ETF onayına giden sürecin bir parçası olduğunu vurguladı.

Dün geç saatlerde yaşanan bu gelişmeyle birlikte ilk defa bir spot Bitcoin ETF başvurusu DTCC üzerinde listelenmiş oldu. Halihazırda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) onay bekleyen yaklaşık 12 farklı spot Bitcoin ETF başvurusu bulunuyor. Bunlar arasında Grayscale Investments, Ark Invest, Fidelity ve WisdomTree gibi piyasa devlerinin başvuruları da yer alıyor.

BlackRock’un ETF’i ekimde işleme başlayabilir

Analist Balchunas ayrıca BlackRock tarafından paylaşılan güncellenmiş ETF dosyalarında, iShares spot Bitcoin ETF’inin ekim ayı içerisinde başlatılacağına yer verdiğini öne çıkardı. Balchunas, bunun orijinal dosyada yer almayan ve sonradan eklenen dikkate değer bir detay olduğunu ifade etti:

BlackRock, son spot Bitcoin ETF güncellemesinde ETF’i ekim ayında başlatacaklarını belirtiyor. Bu kadar çok şey okumak istemiyorum ama orijinal dosyalamada olmayan bu bilgi dikkate değer (özellikle BlackRock oldukları için).

Bitcoin fiyatında ani yükseliş

Bir süredir spot Bitcoin ETF başvurusunu yakından takip eden kripto para piyasası bu ön onay niteliğindeki gelişmeyi hızlı bir şekilde fiyatladı. Kripto para piyasasının genelinde bir hareketlilik yaşansa da başı çeken ve ilginin merkezinde yer alan Bitcoin oldu.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin sadece 12 saatlik zaman diliminde %10 civarında yükselerek 35.000 dolara ulaştı. Bitcoin, 36 bin dolara kadar sıçrama gerçekleştirdi.

Aynı dakikalarda Bitcoin market dominansı da %54,49 seviyesine çıkarak 2021 yılının Nisan ayından bu yana en yüksek yüzdeye ulaşmış oldu.

Yaşanan bu ani yükseliş en çok ayı yönlü oyuncuları vururken kısa sürede 145 milyon dolar tasfiye edildi. Bitcoin yazım esnasında 33.845 dolardan alıcı buluyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin ETF Başvuruları İçin Büyük Gelişme: BlackRock Her An Onay Alabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!