ARK Investment’tan dikkat çekici satış emri

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cathie Wood’un ARK Investment’ı Bitcoin 34 bin dolara ulaşınca Grayscale Bitcoin Trust hisselerini sattı

ARK Next Generation Internet ETF portföyünün yüzde 10’undan fazlasını oluşturan Grayscale Bitcoin Trust, ARK’ın sahip olduğu en büyük varlık durumunda.

Yatırım firması ARK, spot Bitcoin ETF’lerinin alevlendirdiği piyasa artışının ortasında Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) hisselerini satıyor.

23 Ekim’de ARK, Cointelegraph tarafından fark edilen bir işlem bildirimine göre ARK Next Generation Internet ETF’inden 2,5 milyon dolar değerinde (ARKW) 100.739 GBTC hissesi sattı.

Söz konusu işlem, Mayıs 2022’den bu yana GBTC’nin ilk kez 24,7 dolara tırmandığı en yüksek seviyeye ulaşmasıyla gerçekleşti. TradingView verilerine göre, GBTC yılbaşından bugüne yüzde 200’den fazla artış göstererek son bir ayda yaklaşık yüzde 30 yükseldi.

Bu GBTC satışı şirketin ARKW’ye 4,5 milyon dolar değerinde 450.272 GBTC hissesi eklediği Kasım 2022’den bu yana resmi olarak bildirilen ilk GBTC işlemi. 

En son satılan GBTC miktarı, ARKW’nin portföyündeki tüm GBTC değerinin yaklaşık yüzde 2’sini (23 Ekim itibarıyla 122,6 milyon dolar) oluşturuyor. GBTC, yüzde 10,4 gibi bir oranla ARKW tarafından tutulan en büyük varlık konumunda. Coinbase’in yüzde 9 ve Roku’nun hisseleriyse yüzde 7,4.  

The ARK Next Generation Internet ETF’s top three holdings by weight. Source: ARK

Bitcoin savunucusu Samson Mow’a göre ARK’ın son GBTC satışı, şirketin Bitcoin tabanlı bir ETF listelemek için yaptığı başvuruyla ilgili olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) bir karar beklemesiyle bağlantılı olabilir. Grayscale, ARK’ın 11 Ekim’de spot Bitcoin ETF başvurusunu değiştirmesinden birkaç gün sonra, SEC’e yeni bir BTC ETF teklifi sundu.

Bazı trader’lar, ARK’ın spot Bitcoin ETF onayı alması durumunda, şirketin ETF’ini ARKW’deki ilk hissesi olarak koyacağını ve GBTC’yi bırakacağını iddia ediyor.
 

$ARKW is the largest owner of $GBTC by WEIGHT at 8.36%. So @JSeyff : If ARK is approved for a Spot Bitcoin ETF, they would likely put that ETF at the #1 holding in ARKW and dump GBTC. There is some obscure rule that if ARK sells GBTC, they have to pay out Capital Gains on it like… pic.twitter.com/LLv7lDa065

— Jay Dilks (@DilksJay) October 14, 2023

ARK, Cointelegraph’ın sorularını yanıtsız bıraktı. 

GBTC satışının yanı sıra ARK, ARKW’den 32.158 Coinbase hissesi ve ARK Fintech Innovation fonundan 10.455 Coinbase hissesini toplam 3,4 milyon dolara sattı. ARK, Robinhood hisselerini biriktirmeye devam ederek 23 Ekim’de ARKW’ye 300.000 dolar değerinde 32.158 hisse ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ARK Investment’tan dikkat çekici satış emri
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!