Alman Bankacılık Devi, DLT Ağı Üzerinden Stablecoin Swap’ı Yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Standard Chartered’ın fintech kolu SC Ventures, Deutsche Bank ile dağıtılmış defter teknolojisini (DLT) test etti.

SC Ventures ve Deutsche Bank, USDC ve EURS stablecoinleri arasında swap işlemi yaparak Universal Digital Payments Network’ün (UDPN) ilk kavram çalışmasını tamamladı.

SC Ventures, test çalışmasında merkeziyetsiz kimlikler oluşturmak için UDPN’in SDK’lerini ve API’larını kullandı ve farklı dijital cüzdanlar arasında bağlantı kurdu.

SC Ventures, Deutsche Bank’ın USDC ve EURS cüzdanlarına birkaç farklı transfer gönderdi. Buna karşılık Deutsche Bank da bir grafiksel kullanıcı arayüzü aracılığıyla SC Ventures’ın hesaplarına fon transferi yaptı.

Her iki taraf da UDPN’in DLT ağına bağlanabilmek için UDPN düğümlerini (node) kullandı.

Tamamlanması birkaç hafta süre çalışma içerisinde merkez bankası dijital paralarıyla (CBDC) ve dijital varlıklarla ilgili elde edilen bulgular raporlandı.

UDPN, ocak ayında Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda tanıtıldı. Ağ, yasal olarak düzenlenmiş stablecoinlerin, merkez bankası dijital paraları ile uyumlu şekilde çalışmasını sağlamak için geliştirildi.

UDPN altyapısı, dijital paraları, özel bankaları ve e-ticaret platformlarını birbirine bağlayabilecek şekilde tasarlandı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Alman Bankacılık Devi, DLT Ağı Üzerinden Stablecoin Swap’ı Yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!