Tartışmalı Altcoin’de Ödül Planı Değişikliği: Arz Artışı ile Fiyat Düşebilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ChatGPT’nin kurucusu Sam Altman’ın Worldcoin (WLD) projesi, iris taramasına karşılık olan ödemelerde önemli bir değişikliğe gitti.

Worldcoin Vakfı 22 Ekim’de yaptığı duyuruda, bağımsız ekosistem katılımcıları olan Orb Operatörlerine kasım ayından itibaren USD Coin (USDC) ile ödeme yapılmayacağını açıkladı.

Orb Operatörleri, kullanıcıların göz retinalarını tarayarak sisteme kaydeden ve karşılığında ödüllendirilen bir sistemin parçası olarak hareket ediyor.

Açıklamaya göre USDC’nin yerini WLD tokenlar alacak ve belirtilen tarihten itibaren ödemeler WLD üzerinden devam edecek:

Kasım 2023 itibariyle geçiş süreci tamamlanacak ve tüm Orb Operatörlerine WLD ile ödeme yapılmaya başlanacak.

Öte yandan WLD ödeme sisteminin ABD gibi bazı “kısıtlı bölgelerde” şimdilik geçerli olmayacağı vurgulandı. On-chain veri paltformu Dune Analytics’e göre WLD dolaşımdaki arzı lansman sırasında 100 milyonken günümüzde 134 milyona çıktığı görülüyor.

Ödeme sisteminin WLD üzerinden devam etmesi arz artışına ve fiyat üzerinde baskıya yol açacağı düşünülüyor. Bunun da fiyatın düşmesinde etkili olabileceği tahmin ediliyor.

Şu ana kadar ihraç edilen yaklaşık 134 milyon WLD tokenın 100 milyonu piyasa yapıcılara kredi olarak dağıtılırken kalan 34 milyonu Orb operatörlerine ve yeni kullanıcılara verildi.

Ekibin açıklamasına göre toplam beş piyasa yapıcı kuruluş, vadesi 24 Ekim 2023’te sona erecek olan 100 milyon WLD kredisini almış bulunuyor. Bununla birlikte kredilerin vade tarihini 15 Aralık gününe kadar uzatacağını belirten ekip, kredi miktarını da 100 milyondan 25 milyona düşürecek.

Bu doğrultuda kredilerin vadesi sona erince dolaşımdaki arzda 25 milyon adete düşmüş olacak:

Piyasa yapıcılar, anlaşmanın bir parçası olarak kalan 25 milyonun bir kısmını veya tamamını iade edecek ya da alternatif olarak satın alacaklar.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tartışmalı Altcoin’de Ödül Planı Değişikliği: Arz Artışı ile Fiyat Düşebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!