Kripto Para Fonlarında Bitcoin ve Solana Rüzgarı: Kurumsal Para Girişi ile Yükseliş Sürebilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) büyük bir yükselişle tekrardan 31 bin dolar seviyelerine yaklaşırken kurumsal kripto para fonlarında 4. hafta üst üste giriş görüldü. 

Coinshares resmi blog sayfasında paylaştığı verilerde, kurumsal kripto para fonlarında üst üste dördüncü hafta da giriş olduğu belirtildi. Geçtiğimiz hafta kurumsal kripto para fonlarına net 66 milyon dolarlık para girişi olurken yatırımcılar yine Solana’dan (SOL) vazgeçmedi.

Kurumsal kripto para fonlarında geçtiğimiz haftalarda da olduğu gibi ilk sırada 55,3 milyon dolarla yine Bitcoin (BTC) yer aldı. Dört haftada toplam 179 milyon dolarlık girişle birlikte toplam yönetilen varlık değeri 33 milyar dolara yükseldi.

Söz konusu pozitif havaya rağmen Ethereum’da (ETH) yine 7,4 milyon dolarlık para çıkışı oldu. Bu sene çok para çıkışı yaşanan fonlardan biri olan short (kısa) Bitcoin fonuna da 1,6 milyon dolarlık giriş gözlemlendi.

CoinShares, bu fon girişlerinin spot Bitcoin ETF onayı ihtimalinin son dönemde artması ile ilişkili olduğunu düşünüyor.

Altcoinlerde normal şartlarda çok fazla hacim görülmezken birkaç haftadır Solana’da yaşanan giriş ağızları açık bırakmıştı. Bu yılın 30 haftasının 26 haftasında fon girişi yaşanan Solana, 15,5 milyon dolar yatırım ile yine en çok ilgi gören altcoin oldu. Bu durum Solana’yı yılın en popüler altcoin’i haline getirdi.

Yaşanan para girişlerine paralel olarak Solana’da  büyük bir fiyat artışı yaşandı. SOL, 10 günlük periyotta %50 yükselerek 20,7 dolar seviyelerinden 31,32 dolara erişti. Para girişinin devam etmesi fiyattaki yükselişin sürebileceğini akıllara getirdi.

Ek olarak Cardano’ya (ADA) 100 bin dola para girişi yaşadı.

Öte yandan neredeyse hiçbir ülkeden para çıkışı olmazken 45,5 milyonla İsviçre büyük para girişine tanıklık etti. ABD’den 8,7 Brezilya’dan 1,3 milyon dolarlık çıkış yaşandı.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto Para Fonlarında Bitcoin ve Solana Rüzgarı: Kurumsal Para Girişi ile Yükseliş Sürebilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!